dutch
international
science
film festival

Derde editie 08 t/m 12
nov 2017
Nijmegen

Header_site copy

InScience vertoont de beste wetenschapsfilms die het afgelopen jaar wereldwijd zijn verschenen. De films uit het competitieprogramma maken kans op de NTR Audience Award en de Student Jury Award. Daarnaast zal er een speciale juryprijs worden uitgereikt. Deze jury bestaat uit filmprofessionals, (film)journalisten en makers uit de filmwereld.

De awards dienen als erkenning en belangstelling voor de makers. De competitie bestaat uit allerlei soorten films: documentaires, speelfilms, fictie en animatie.

Awards

NTR audience award – €2500

Stem mee op de favoriete film van InScience 2017! Geef na iedere film je waardering aan op het stemformulier dat je ontvangt bij de inloop van de zaal. De eindscore bepaalt welke regisseur de audience award in ontvangst neemt. De winnende film gaat naar huis met €2500.

Student jury award – €500

Vijf studenten van Gelderse universiteiten, hogescholen en MBO-opleidingen kijken een brede selectie aan films tijdens het festival. De laatste avond van het festival maken zij bekend welke filmmaker volgens hen de beste wetenschapsfilm heeft gemaakt.

student juryleden

Heb jij een kritische mening over films en ben je geïnteresseerd in wetenschap? Word jurylid van InScience en bepaal mee welke wetenschapsfilm wordt bekroond met de InScience Student Jury Award 2017. Wil je meer weten?

Aanmelden voor de Student Jury kan via het online formulier.

Klokhuiswetenschapsprijs

Afgelopen jaar is de eerste Klokhuis Wetenschapsprijs tijdens de junioropening van wetenschapsfilmfestival InScience uitgereikt. Het onderzoek ‘Groente van Mars’ van de Wageningen University was de winnaar. De prijs wordt ook deze editie op InScience uitgereikt en is bedoeld om een jong en breed publiek  bekend te maken met Nederlands wetenschappelijk onderzoek. Het Klokhuis (NTR) roept daarom alle Nederlandse Universiteiten (aangesloten bij de VSNU) uit om twee onderzoeken aan te dragen voor deze prijs.