International
science
film festival
Nijmegen

Vierde editie 07 t/m 11
nov 2018
Nijmegen

InScience17 – Dinsdag 7 november – juniorvoorstellingen – (c)Jimmy Israel-15

onderwijsprogramma Primair onderwijs

InScience stelt voor basisscholen een speciaal educatieprogramma samen zodat leerlingen met hun klas het festival kunnen bezoeken. Cultuur en wetenschap komen op inspirerende wijze samen en centraal staat dan ook de impact van wetenschap op de samenleving.

InScience biedt drie programma’s aan voor groep 6, 7 en 8 van de basisschool. In samenwerking met het Wetenschapsknooppunt Radboud Universiteit wordt lesmateriaal ontwikkeld, waarbij de didactiek van het onderzoekend leren uitgangspunt is. Het thema van de filmvertoning biedt inspiratie voor leerlingen om zelf onderzoek te doen.

programma voor primair onderwijs

InScience biedt drie verschillende programma’s aan. Big Hero 6, een Nederlandse natuurdocumentaire of korte films over uitvinders en ontdekkers. Het bijbehorend lesmateriaal is hier te vinden.

PROGRAMMA 1

Big Hero 6 sluit aan bij het festivalthema Kunstmatige Intelligentie. De Disneyfilm uit 2014 is een warm en komisch avontuur over Hiro Hamada, een wonderkind dat uitblinkt in robottechnologie. Leerlingen ontdekken in dit programma hoe fascinerend en relevant de huidige toepassingen van Kunstmatige Intelligentie zijn. Een wetenschapper laat de leerlingen zien wat de toekomstige ontwikkelingen zijn op het gebied van K.I.

PROGRAMMA 2

2018 lijkt wel het jaar van de Nederlandse natuurfilm. InScience biedt daarom een programma aan waarin de Nederlandse natuur centraal staat. Aan de hand van een film en natuurlijk toelichting door een wetenschapper geeft het programma inzicht in wat je kunt onderzoeken in de natuur.

PROGRAMMA 3

Een gevarieerd blok korte films over ontdekkers en uitvindingen, over bekende uitvinders en jonge slimmeriken met originele ideeën. Een wetenschapper vertelt waar inspiratie vandaan komt voor het doen van een onderzoek en welke andere wetenschappers hij of zij als inspiratiebron beschouwt.

Alle programma’s zijn geschikt voor groep 6, 7 en 8 van de basisschool. De tijden en data waarop de voorstellingen plaatsvinden gaan in overleg met de school.

Locatie: filmtheater LUX in Nijmegen.
Kosten: €2,50 per leerling, inclusief digitaal lesmateriaal. Leerkrachten mogen gratis mee.

aanmelden en brochure

Vul het online formulier in om je klas aan te melden voor het educatieprogramma van InScience:

Heeft u vragen over het programma of het aanmelden van uw klas/school? Neem gerust contact op via educatie@insciencefestival.nl.

Bekijk hier de online brochure voor het primair onderwijs.