International
science
film festival
Nijmegen

Vierde editie 07 t/m 11
nov 2018
Nijmegen

InScience17 – Dinsdag 7 november – juniorvoorstellingen – (c)Jimmy Israel-15

onderwijsprogramma Primair onderwijs

InScience stelt voor basisscholen een speciaal educatieprogramma samen zodat leerlingen met hun klas het festival kunnen bezoeken. Cultuur en wetenschap komen op inspirerende wijze samen en centraal staat dan ook de impact van wetenschap op de samenleving.

InScience biedt drie programma’s aan voor groep 6, 7 en 8 van de basisschool. In samenwerking met het Wetenschapsknooppunt Radboud Universiteit wordt lesmateriaal ontwikkeld, waarbij de didactiek van het onderzoekend leren uitgangspunt is. Het thema van de filmvertoning biedt inspiratie voor leerlingen om zelf onderzoek te doen.

programma voor primair onderwijs

InScience biedt drie verschillende programma’s aa: Big Hero 6, de Nederlandse natuurdocumentaire WAD of korte films over uitvinders en ontdekkers. Het bijbehorend lesmateriaal is hier te vinden. Alle programma’s zijn geschikt voor groep 6, 7 en 8 van de basisschool. De tijden en data waarop de voorstellingen plaatsvinden gaan in overleg met de school.

Locatie: filmtheater LUX in Nijmegen.
Kosten: €2,50 per leerling, inclusief digitaal lesmateriaal. Leerkrachten mogen gratis mee.

De aanmelding voor InScience 2018 is inmiddels gesloten. Het programma voor InScience 2019 volgt.

aanmelden en brochure

De aanmelding voor InScience 2018 is inmiddels gesloten. Aanmelden voor InScience 2019 is mogelijk via onderstaande button.

Heeft u vragen over het programma of het aanmelden van uw klas/school? Neem gerust contact op via educatie@insciencefestival.nl.

Bekijk hier de online brochure voor het primair onderwijs.