International
science
film festival
Nijmegen

Vijfde editie 06 t/m 10
nov 2019
Nijmegen

InScience17 – Dinsdag 7 november – juniorvoorstellingen – (c)Jimmy Israel-15

onderwijsprogramma Primair onderwijs

InScience stelt voor basisscholen een speciaal educatieprogramma samen zodat leerlingen met hun klas het festival kunnen bezoeken. Cultuur en wetenschap komen op inspirerende wijze samen en centraal staat dan ook de impact van wetenschap op de samenleving.

InScience biedt diverse programma’s aan voor groep 6, 7 en 8 van de basisschool. In samenwerking met het Wetenschapsknooppunt Radboud Universiteit wordt lesmateriaal ontwikkeld, waarbij de didactiek van het onderzoekend leren uitgangspunt is. Het thema van de filmvertoning biedt inspiratie voor leerlingen om zelf onderzoek te doen.

programma voor primair onderwijs

Momenteel wordt er aan het programma van InScience 2019 gewerkt. Alle programma’s zijn geschikt voor groep 6, 7 en 8 van de basisschool. De tijden en data waarop de voorstellingen plaatsvinden gaan in overleg met de school.

Locatie: filmtheater LUX in Nijmegen.
Kosten: €2,50 per leerling, inclusief digitaal lesmateriaal. Leerkrachten mogen gratis mee.

Zodra het programma  voor primair onderwijs bekend is, wordt het op deze pagina aangekondigd.

aanmelden en brochure

De aanmelding voor InScience 2018 is inmiddels gesloten. Aanmelden voor InScience 2019 is mogelijk via onderstaande button.

Heeft u vragen over het programma of het aanmelden van uw klas/school? Neem gerust contact op via educatie@insciencefestival.nl.

Bekijk hier de online brochure van InScience 2018 voor het primair onderwijs.