dutch
international
science
film festival

Vierde editie 07 t/m 11
nov 2018
Nijmegen

InScience17 – Dinsdag 7 november – juniorvoorstellingen – (c)Jimmy Israel-15

onderwijsprogramma Primair onderwijs

InScience stelt voor basisscholen een speciaal educatieprogramma samen zodat leerlingen met hun klas het festival kunnen bezoeken. Centraal staat het medium film: als kunstvorm, als communicatiemiddel en als informatiebron.

InScience biedt drie programma’s aan voor groep 6, 7 en 8 van de basisschool. Bij alle programma’s is lesmateriaal gemaakt in samenwerking met het wetenschapsknooppunt van de Radboud Universiteit. Hierin staat de didactiek van het onderzoekend leren centraal, dat bij uitstek geschikt is om kinderen kritisch te leren kijken.

/ HAN-studenten 
Speciaal voor PABO-studenten van de HAN die met hun stageklas naar InScience willen komen heeft InScience een aantrekkelijke aanbieding. Neem hiervoor contact op met Susanne Beckers via educatie@insciencefestival.nl

 

algemene informatie

Locatie: filmtheater LUX in Nijmegen.
Kosten: €2,50 per leerling, inclusief digitaal lesmateriaal. Leerkrachten mogen gratis mee.

Alle programma’s zijn geschikt voor groep 6, 7 en 8 van de basisschool. De tijden en data waarop de voorstellingen plaatsvinden gaan in overleg met de school. Bij de programma’s wordt lesmateriaal gemaakt in samenwerking met het Wetenschapsknooppunt van de Radboud Universiteit. In dit lesmateriaal wordt onderzoekend leren gebruikt als didactiek om naar de films te kijken.

aanmelden

Vul het online formulier in om je klas aan te melden voor het educatieprogramma van InScience:

Heeft u vragen over het programma of het aanmelden van uw klas/school? Neem gerust contact op via educatie@insciencefestival.nl.