International
science
film festival
Nijmegen

Vierde editie 07 t/m 11
nov 2018
Nijmegen

LUX Nijmegen

datum & locatie

InScience is het jaarlijkse wetenschapsfilmfestival in Nijmegen dat plaatsvindt in november. Vijf dagen lang staan de beste wetenschapsfilms op het programma en delen topwetenschappers hun nieuwste inzichten. De vierde editie vindt plaats van 7 tot en met 11 november 2018.

Arthouse LUX is de hoofdlocatie van het festival. Meerdere filmzalen worden gebruikt om het filmprogramma te vertonen. Het café en de kassa van LUX zijn de centrale ontmoetings- en informatiepunten van het festival.

Verschillende programmaonderdelen vinden plaats buiten LUX, zoals Bibliotheek de Mariënburg en de Mariënburgkapel.


lux_ticketsinfo

festivallocaties

  • LUX Nijmegen, Mariënburg 38-39
  • Synthonzaal – LUX Nijmegen, Mariënburg 38-39
  • Huis van de Nijmeegse Geschiedenis – Mariënburgkapel, Mariënburg 26
  • Bibliotheek Gelderland-Zuid, Mariënburg 29

Alle buitenlandse films zijn Engels ondertiteld of gesproken. Bij een aantal aansluitende programma’s is de voertaal ook Engels.


Disclaimer: Aan de inhoud van deze website kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt. Prijzen op basis van editie 2017. Wijzigingen onder voorbehoud.

 

Tickets

De kaartverkoop voor InScience 2018 start in oktober. Je koopt een los ticket per programma-onderdeel of een dagpas waarmee je meerdere programma’s op een dag kunt bezoeken. Tickets zijn online verkrijgbaar zodra het programma online staat of te koop aan de kassa van LUX. Reserveren van kaarten is niet mogelijk. Onderstaande toegangsprijzen worden gehanteerd, tenzij anders vermeld. Alle zalen werken met vrije zitplaatsen.

InScience dagpas

Ben je van plan om meerdere voorstellingen te bezoeken op één festivaldag? Neem dan een InScience Dagpas! Voor € 14 (do/vr) of € 19 (za/zo) schaf je de speciale Dagpas aan via deze pagina of aan de kassa. Met je dagpas kun je voor €2 per programma tickets kopen voor de voorstellingen die je wilt zien. Je koopt eerst de dagpas met je InScience/LUX account en rekent de pas af. Vervolgens kun je willekeurige voorstellingen afrekenen voor een meerprijs van €2 per voorstelling.

Let wel op: koop éérst de pas, wacht op de bevestigingsmail en koop dan pas de kaartjes voor de voorstellingen.

Dagpas – do of vr € 14
Dagpas – za of zo € 19

Tarieven

  • Film
Film € 9
Student € 5
CJP € 7,50
Film do + vr vóór 18:00 uur € 7,50

InScience is ook aangesloten bij Cineville.
Medewerkers van de kennisinstellingen/bedrijven aangesloten bij InScience krijgen €1,50 korting op de film. Deze korting is alleen aan de kassa van LUX verkrijgbaar op vertoon van een medewerkerspas.

  • Lezingen
Normaal € 5
Student / CJP € 3,50
 Junior / Big Ideas € 3,50
  • Junior
Filmprogramma (1001 Inventions; Voor Ik Het Vergeet) € 3,50
Junior Big Ideas € 3,50
Junior Wetenschapsquiz (deelnemer + introducé) € 5
Junior Wetenschapsquiz (publiek) € 2,50

Heb je vragen over het online aankopen van tickets? Mail dan naar pr@insciencefestival.nl of bel met +31657340780.