InScience Film Festival

Vrijwilligers

InScience is hét wetenschapsfilmfestival van Nederland. Het festival vindt jaarlijks plaats in maart in het centrum van Nijmegen. Om InScience tot een succes te maken is er een enthousiaste groep vrijwilligers nodig die het vaste team voor, tijdens en na het festival ondersteunt. Help jij mee?

“Heel erg bedankt voor de mogelijkheid om vrijwilliger te zijn bij InScience. Ik heb het erg naar mijn zin gehad en heel wat nieuwe dingen geleerd en ervaren.’’ – Oud-vrijwilliger over vrijwilligerswerk bij InScience

Vrijwilligerswerk bij InScience Filmfestival

Het diverse filmprogramma, de vele activiteiten in het randprogramma en de aanwezigheid van een omvangrijk festivalpubliek (ruim 11.000 in 2023) en meer dan 200 nationale en internationale wetenschappers en filmprofessionals, regisseurs en filmproducenten veranderen Nijmegen tijdens InScience in een ontmoetingsplaats voor wetenschap, film en kunst. Om alles in goede banen te leiden kunnen we jouw hulp goed gebruiken!

Ben jij bijvoorbeeld de razende reporter die foto- of tekstverslagen maakt voor de website en social media? Of wil je graag de warme gastvrouw of -heer zijn die de informatiebalie beheert en bezoekers de weg wijst? Of herken jij je in de beunhaas die het sjouwteam versterkt? We hebben voor ieder wat wils tijdens het festival! Ook in de dagen voor en -na het festival kunnen we jouw hulp goed gebruiken, bijvoorbeeld bij het ophangen van posters of decoreren.

Lijkt het je leuk om samen met ons de handen uit de mouwen te steken? Klik dan snel op de knop bovenaan de pagina en meld je aan! Heb je nog vragen? Stuur dan een mailtje naar vrijwilligers@insciencefestival.nl. We kijken ernaar uit om je te ontmoeten!

Wat vragen wij

Idealiter ben je beschikbaar voor minstens 2 diensten tijdens de opbouw-, of breekdagen of tijdens het festival zelf. Een dienst duurt ongeveer tussen de 4 en 6 uur. Verder zien we graag dat je een flinke dosis enthousiasme en affiniteit met film en/of wetenschap met je meeneemt!

Wat bieden wij

Zonder onze vrijwilligers zijn we nergens. Als blijk van waardering voor jouw inzet tijdens het festival krijg je daarom van ons:

  • Gratis toegang tot het filmprogramma en alle randactiviteiten!
  • Het enige, echte InScience T-shirt!
  • Een keigezellige week vol ontmoetingen met leuke, interessante mensen!
  • De kans om een kijkje te nemen achter de schermen bij de organisatie van een filmfestival!

Enthousiast geworden? Klik snel op de onderstaande knop!

Wil je eerst wat meer weten over de verschillende functies? Lees de beschrijvingen hieronder!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.