InScience Film Festival

Voortgezet Onderwijs

InScience biedt voor het voortgezet onderwijs speciale schoolvoorstellingen aan. Centraal staat het medium film: als kunstvorm, als communicatiemiddel en als informatiebron. Er worden films geselecteerd die bij diverse vakgebieden aansluiten. Daarnaast doen de programma’s een beroep op de vakoverstijgende vaardigheden van leerlingen zoals kritisch denken.

Filmaanbod & aanmelden

InScience heeft een database opgesteld met wetenschapsfilms gesorteerd op schoolvak. Op basis van deze database maak je als docent zelf een keuze voor de film die je wil bezoeken met jouw leerlingen. Op deze manier sluit een bezoek aan InScience altijd aan bij de thema’s waar jullie in de klas mee bezig zijn. De database wordt jaarlijks aangevuld.

Alle programma’s voor scholen vinden plaats in filmtheater LUX Nijmegen. De kosten zijn €6 per leerling, inclusief digitaal lesmateriaal. Bij alle programma’s wordt lesmateriaal ontwikkeld. Op basis hiervan kunnen de leerlingen in de klas aan de slag met de thematiek van de film.

Ook in andere steden worden programma’s voor scholen aangeboden, zoals in Arnhem, Doetinchem, Enschede en Groningen en Maastricht.

Heb je vragen, of behoefte aan een persoonlijk advies? Neem dan gerust contact met ons op via educatie@insciencefestival.nl.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.