InScience Film Festival

Voortgezet Onderwijs

InScience biedt voor het voortgezet onderwijs speciale schoolvoorstellingen aan. De programma’s bestaan uit een filmvoorstelling met verdiepend programma. De films sluiten aan bij diverse vakgebieden. Daarnaast doen de programma’s een beroep op de vakoverstijgende vaardigheden van leerlingen zoals kritisch denken.

 

Filmaanbod & aanmelden

InScience heeft een database opgesteld met wetenschapsfilms gesorteerd op schoolvak. Op basis van deze database maak je als docent een keuze voor de film die je wil bezoeken met jouw leerlingen. Op deze manier sluit een bezoek aan InScience altijd aan bij de thema’s waar jullie in de klas mee bezig zijn. De database wordt jaarlijks aangevuld. Neem contact op als jullie geïnteresseerd zijn in een filmbezoek via educatie@insciencefestival.nl. Er is lesmateriaal gemaakt bij de film om de film in de klas voor- en na te bespreken.

Het thema van de vijfde editie van InScience is GMO, ofwel genetische modificatie. Het filmprogramma Food Evolution gaat over de vraag hoe je veilig en duurzaam de wereldbevolking kunt voeden die naar verwachting meer dan 9 miljard mensen is tegen 2050. Genetisch gemodificeerde gewassen zouden een doorslaggevende rol hierin kunnen spelen. Bij deze film heeft InScience speciaal lesmateriaal gemaakt. Neem contact op voor boekingen van dit programma via educatie@insciencefestival.nl.

Heb je vragen, of behoefte aan een persoonlijk advies? Neem dan gerust contact met ons op via educatie@insciencefestival.nl.


Locatie & kosten van de schoolvoorstellingen

De schoolvoorstellingen vinden plaats in LUX in Nijmegen, de kosten voor een bezoek aan InScience zijn €6,00 per leerling.

Daarnaast werkt InScience ook samen met Focus in Arnhem, De Gruitpoort in Doetinchem, het Heerenstraattheater in Wageningen, Gigant in Apeldoorn, Forum in Groningen, Concordia in Enschede en Lumiere in Maastricht. Neem contact op over de mogelijkheden voor een vertoning daar via educatie@insciencefestival.nl.


Thematour

In samenwerking met het Radboud Pre-University College (PUC) organiseert InScience op vrijdag 8 en vrijdag 15 november de Thematour Special Edition ‘Genetische Modificatie’. In twee middagen luisteren scholieren van 4, 5 en 6 vwo naar diverse sprekers over het festivalthema Genetische Modificatie. Ethische kwesties, designerbaby’s, genetische modificatie in de landbouw en binnen de medische wereld maar ook een korte film over het onderwerp komen aan bod.

Klik hier om je aan te melden.


Docentenavond

MeetUp024, Bibliotheek Gelderland Zuid en InScience organiseren samen een docentenavond voor docenten van primair, voortgezet en hoger onderwijs. Centraal staat het festivalthema van 2019: Genetische modificatie. Dit is het kunstmatig aanpassen van DNA. Who is in charge? Wie bepaalt wat je wel en niet mag aanpassen in het DNA van mensen, planten en dieren? Praat mee over dit thema tijdens de docentenavond op donderdag 7 november.

Vanaf 18.30 uur zijn docenten PO, VO, HBO en WO welkom in bibliotheek De Mariënburg, Nijmegen. De docentenavond start rond 19.00 uur met een inleiding van Bas Rosier over DNA en genetische modificatie. Daarna volgen in 2 rondes diverse deelsessies over DNA, programmeren, klinisch genetische wetenschap en meer. We sluiten gezellig af met een netwerkborrel.

Deelname aan een bijeenkomst van MeetUp024 is gratis maar meld je aan voor de docentenavond via deze link.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.