InScience Film Festival

Voortgezet Onderwijs

InScience biedt voor het voortgezet onderwijs speciale programma’s aan op het snijvlak van film en wetenschap. Deze programma’s zijn vakinhoudelijk in te zetten, maar doen ook een beroep op vakoverstijgende vaardigheden van leerlingen zoals kritisch denken. 

Schoolvoorstellingen

Leuk dat je interesse hebt in de onderwijsprogramma’s van InScience! InScience biedt educatieprogramma’s aan waarin cultuur en wetenschap op inspirerende wijze samenkomen. De educatieve vertoningen van InScience bestaan meestal uit de vertoning van een film met een wetenschappelijke invalshoek. Daarnaast gaat een wetenschapper, expert of filmmaker op interactieve wijze in gesprek met de leerlingen over de film en de onderwerpen. Leerlingen worden met bijpassend lesmateriaal gestimuleerd om na te denken over de manier waarop film gemaakt wordt, en te reflecteren op thema’s die in de film aan bod komen. Zo wordt kritisch denken gestimuleerd, zowel over wetenschappelijk onderzoek en de impact daarvan op de maatschappij, als over film als informatiebron en kunstvorm. 

We bieden het hele jaar door schoolvoorstellingen aan en denken graag mee over een programma op maat. Neem vooral contact met ons op via educatie@insciencefestival.nl!

Klik op deze link om je in te schrijven voor de onderwijsnieuwsbrief.

Samenwerking Nimma aan Zee - gratis schoolvoorstellingen 17-21 juni

In de week van 17 t/m 21 juni organiseren we in samenwerking met Nimma aan Zee gratis schoolvoorstellingen voor het voortgezet onderwijs. Met film, sprekers én lesmateriaal om het bezoek voor te bereiden en te verwerken in de klas.

Waarom film?

De klimaat- en biodiversiteitscrisis is het belangrijkste en meest omvattende vraagstuk van onze tijd. Maar, klimaatverandering verloopt traag en is grotendeels onzichtbaar. Daarom wordt de klimaatcrisis ook wel de crisis van de verbeelding genoemd: het onvermogen om een nieuwe werkelijkheid voor te stellen. Voor jongeren is deze uitdaging zelfs nog groter, terwijl zij in hun levens het meeste met de effecten van klimaatverandering te maken zullen krijgen.

Film kan ons helpen om onze verbeeldingskracht te activeren. Verplaats je samen met je leerlingen in de natuur, nieuwe werelden en de toekomst en laat je mee op reis nemen in de filmzaal!

Let op: er is beperkt plek. Meld je daarom snel aan met jouw klas! Stuur een mailtje naar educatie@lux-nijmegen.nl of naar educatie@insciencefestival.nl

De geselecteerde films worden later bekend gemaakt.

Op een andere locatie

InScience werkt samen met filmtheaters door het hele land. In Gelderland bieden we schoolvoorstellingen aan in onder andere Focus in Arnhem en de Gruitpoort in Doetinchem. Ook hebben we diverse InScience on Tour-locaties waar in het najaar InScience vertoningen zullen zijn. Er is dus altijd een filmtheater in de buurt om een InScience-vertoning te bekijken. Neem contact op over de mogelijkheden 

Verfilm je PWS

InScience stimuleert het verfilmen van profielwerkstukken. In samenwerking met Beeldbrengers biedt InScience inspiratie, ondersteuning en een vertoningsmogelijkheid.

Vanuit de subsidie MDT (Maatschappelijke Diensttijd) wordt het profielwerkstuk als documentaire-traject aangeboden. Het bestaande platform documaken.nl dient hierbij als handleiding voor de leerlingen. Tijdens het traject zal een mediacoach van Beeldbrengers op diverse momenten coaching bieden aan de leerlingen bij het maken van de documentaires.

Neem voor meer informatie contact op met Mirte van Beeldbrengers via mirte@beeldbrengers.tv.

Contact

Heb je vragen of behoefte aan persoonlijk advies? Neem dan contact op met Susanne Beckers via educatie@insciencefestival.nl. Ook voor andere vragen kun je hier terecht. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.