InScience Film Festival
Canceled – Workshop: Who builds the archive?

Canceled – Workshop: Who builds the archive?

  • Taal nabespreking: Engels
  •  - 
  • € 7,50

Archieven bepalen hoe we de wereld zien en geschiedenis begrijpen. In veel gevallen verdwijnen waardevolle verhalen en culturele gebruiken in dit proces: musea en universiteiten zijn daar het eindresultaat van. In deze workshop bevragen we deze instituten en laten we verloren verhalen weer tot leven komen. Grafisch ontwerper Nacor Martina (The Niteshop: Research Centre for Urban Culture) neemt je mee in hoe je alledaagse producten – zoals een blikje Fernandes of pak Fufu – in ander licht kunt zetten. Met gebruik van audiovisuele methoden komt cultureel erfgoed en de kracht van verhaal hier samen. Na aanmelding van deze workshop, ontvang je een audiobericht met instructies.

Ontwerper Nacor Martina is op Curacao geboren, maar woont inmiddels 20 jaar in Nederland. Representatie gaat voor hem niet alleen over het zien van mensen in de media die op hem lijken. Het gaat om alle dingen, momenten en plekken die je in het dagelijks leven tegenkomt. Als chief Design bij The Niteshop in Rotterdam werkt Nacor samen met jonge en gevestigde makers om representatie anders vorm te geven.

PRAKTISCHE INFORMATIE
Deze workshop vindt plaats bij het Regionaal Archief. De workshop is in het Engels. Om 13:00 is dezelfde workshop ook in het Nederlands te volgen. Voor de workshops is een minimum van 6 bezoekers nodig. Bij te weinig aanmeldingen kunnen de workshops worden samengevoegd.

Deze workshop wordt mede mogelijk gemaakt door het GO Fonds en is geïnspireerd op de korte film Recoding Art (Bruno Moreschi & Gabriel Pereira, 2019), onderdeel van het korte-filmblok Don’t Let Me Be Misunderstood.


Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.