InScience Film Festival
The Trouble with Nature

The Trouble with Nature

  • Taal nabespreking: Nederlands
  •  - 
  • € 6,00

Ben je wel eens overweldigd door de onbevattelijke en woeste schoonheid van de natuur? De filosoof Edmund Burke niet. Toch schreef hij in de achttiende eeuw, op jonge leeftijd, een invloedrijk essay over het Sublieme van de natuur. In deze komische fictiefilm besluit Burke, inmiddels in een diepe midlifecrisis, een vervolg te schrijven op zijn essay. Hij trekt de Alpen in om de natuur in al haar grootsheid te ervaren. Er is alleen één probleem: Burke komt er al snel achter dat leven in de open natuur echt niet zijn ding is…

Talk

Overweldigend, angstaanjagend en verschrikkelijk: zo beschreef de filosoof Edmund Burke het ‘sublieme’ in het midden van de 18e eeuw. Laura Stoop, docent kunstfilosofie en esthetica, gaat in haar lezing in op de filosofie van Burke en vertelt – aan de hand van beelden uit de film – hoe zijn visie op het sublieme terug te zien is in de kunst. 

Vertoningen van The Trouble With Nature:

  • Van 11 t/m 22 november: online platform van InScience
  • Nieuwsgierig naar nog meer verdieping? Haak dan op 13 november 20:30 aan bij de livestream Talk: Filosofie van mens en cultuur.

Regisseur
Illum Jacobi
Land
Denmark
Duur
95 min
Thema
Wetenschap uit het verleden, Filosofie
Type Film
Fictiefilm
Jaar
2020
Taal
Engels
Ondertiteling
Geen
Producer
Xavier Rocher, Illum Jacobi, Marina Perales Marhuenda, Katja Adomeit
Editor
Alexandra Strauss
Cast
Anthony Langdon, Nathalia Acevedo

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.