InScience Film Festival
The Space Race

The Space Race

Film

  • Taal nabespreking: Nederlands
  •  - 
  • LUX 6
  • € 12,50

De heldere dromen van het afrofuturisme worden werkelijkheid in The Space Race, een inspirerend portret van baanbrekende zwarte piloten, wetenschappers en ingenieurs die zich bij NASA hebben aangesloten om hun land in de ruimte te dienen – ook al slaagt datzelfde land er niet in om gelijkheid voor al haar burgers te waarborgen op aarde.  

Deze documentaire verweeft de verhalen van zwarte astronauten die streden tegen diepe maatschappelijke onrechtvaardigheid door naar de sterren te streven, en toont ons nieuwe helden om te eren en een verse geschiedenis om te verkennen. 


TALK In de strijd tegen sociale ongelijkheid speelt representatie een zeer belangrijke rol. Dat weten ook de samenstellers van het boek Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes. Schrijfster en vertaalster Laila de Miranda, die  meewerkte aan de twee Nederlandse edities van het boek, vertelt over het belang van representatie in (kinder)boeken. De Miranda trapt het gesprek af met een spoken word performance. 

Voertaal: Nederlands

The Space Race

The Space Race

De heldere dromen van het afrofuturisme worden werkelijkheid in The Space Race, een inspirerend portret van baanbrekende zwarte piloten, wetenschappers en ingenieurs die zich bij NASA hebben aangesloten om hun land in de ruimte te dienen – ook al slaagt datzelfde land er niet in om gelijkheid voor al haar burgers te waarborgen op aarde.  Deze documentaire verweeft de verhalen van zwarte astronauten die streden tegen diepe maatschappelijke onrechtvaardigheid door naar de sterren te streven, en toont ons nieuwe helden om te eren en een verse geschiedenis om te verkennen.

Regisseur
Lisa Cortés, Diego Hurtado de Mendoza
Land
United States
Duur
90 min
Thema
-
Type Film
Documentaire
Jaar
2023
Taal
Engels
Ondertiteling
-
The Syrian Cosmonaut

The Syrian Cosmonaut

In dit verhaal, alsof het uit een Hollywood-kaskraker komt, ging een man de ruimte in en verdween. Dit Syrische militaire lid werd de eerste kosmonaut van het land. Zijn ruimtemissie was een succes, maar het leven op aarde blijkt veel uitdagender.

Regisseur
Charles Emir Richards
Land
Turkey
Duur
13 min
Thema
-
Type Film
Documentaire, Korte film
Premiere
Dutch premiere
Jaar
2022
Taal
Turks
Ondertiteling
Engels

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.