InScience Film Festival
The Reason I Jump + talk

The Reason I Jump + talk

  • Taal nabespreking: Nederlands
  •  - 
  • € 10,00

In 2007 schreef de Japanse Naoki Higashida een boek over zijn ervaringen als non-verbaal autist. The Reason I Jump, gebaseerd op deze gelijknamige bestseller, combineert Higashida’s onthullende inzichten met intieme portretten van vijf vergelijkbare jonge mensen van over de hele wereld. Deze meeslepende filmische verkenning dompelt het publiek onder in de verhalen van niet-sprekende autistische mensen en hun unieke zintuigelijke werelden, vol intensiteit, vreugde, en soms schaduwen en angst. Belevingswerelden die tot nu toe gedwongen zeer privé bleven, worden nu geopenbaard. 


TALK
Niet kunnen spreken, wil niet zeggen dat je niks te zeggen hebt. Nog te vaak wordt aangenomen dat non-verbale autistische personen een laag IQ hebben, waardoor zij bijvoorbeeld goed onderwijs mislopen. Na de film gaan we in gesprek over dit probleem en het belang van ondersteunde communicatie met orthopedagoog Stijn Deckers (Stichting Milo en Radboud Universiteit), Ingrid Claassen (ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en Martine Meijers (ISAAC-NF), moeder van Hugo (10), autistisch en niet sprekend. 

PRAKTISCHE INFORMATIE
Dit is een prikkelarme vertoning. Dat betekent onder andere dat de geluiden en lichten zachter zijn gezet en dat je na afloop via een andere uitgang de zaal kunt verlaten om drukte vermijden. Lees hier meer over de toegankelijkheid voor prikkelgevoelige mensen. 

Wil je meer dan één film bezoeken? Koop dan de InScience Strippenkaart!

Regisseur
Jerry Rothwell
Land
United Kingdom, United States
Duur
82 min
Thema
Gammawetenschappen, Psychologie
Type Film
Documentaire
Jaar
2020
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Producer
Jeremy Dear, Stevie Lee, Al Morrow
Editor
David Charap

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.