InScience Film Festival
The Peacemaker

The Peacemaker

  • Taal nabespreking: Nederlands
  •  - 
  • € 2,50

THE PEACEMAKER volgt internationaal vredesonderhandelaar Padraig O’Malley. We volgen hem gedurende vijf jaar naar de gevaarlijkste crisiszones waar hij anderen helpt vrede te vinden. Van Noord-Ierland naar Kosovo, van Nigeria naar Irak. Lukt het hem om een vredesmodel te realiseren?


TALK Het Nederlandse klimaatbeleid vergt soms conflictbemiddeling op kleine schaal. Denk aan de energietransitie: verschillende burgers, de overheid en bedrijven hebben allemaal hun eigen belangen en die botsen regelmatig. Wat kunnen we van Padraig O’Malley leren in het samenbrengen van al deze partijen? Bijvoorbeeld van zijn focus op menselijke ontmoetingen en gedeelde waarden? 

Erik Jansen houdt zich als lector Capabilities in Zorg en Welzijn aan de HAN bezig met kansengelijkheid en democratie rondom bijvoorbeeld de energietransitie. Hij slaat deze middag de brug van O’Malleys vredesonderhandelingen naar de Nederlandse situatie. Hoe creëer je een goede dialoog? Wat is daarbij van belang? In een rollenspel plaatst hij het publiek in de schoenen van verschillende partijen. Kunnen we nader tot elkaar komen?

Regisseur
James Demo
Land
United States
Duur
90 min
Thema
Gammawetenschappen, Biografie, Politicologie
Type Film
Documentaire
Jaar
2016
Taal
Engels
Ondertiteling
Geen
Producer
James Demo, John Mulrooney
Editor
Erin Casper, James Demo

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.