InScience Film Festival
The Other Side of Mars

The Other Side of Mars

  • Taal nabespreking: Engels
  •  - 
  • € 9,50

Weerspiegelen beelden de realiteit of geven ze deze vorm? NASA-robotica en bestuurder van de Curiosity Rover, Vandi Verma, werkt dagelijks op de planeet Mars vanuit haar bureau in het Jet Propulsion Laboratory in Pasadena, Los Angeles. Haar werk is volledig afhankelijk van afbeeldingen en hun technologisch geavanceerde manipulatie. Door de ogen van verschillende experts leren we hoe de beelden van NASA worden gemaakt, gebruikt en gemanipuleerd ten behoeve van wetenschap en publieke informatie. Mars is de ideale plaats voor een onderzoek naar onze paradoxale relatie met fotografie.


Kartik Kumar, lucht- en ruimtevaartonderzoeker aan de TU Delft, is deze avond je gids tijdens een 3D-tour van Mars. Hij simuleert marsmissies in afgelegen woestijnregio’s. Samen met filmmakers Maria Molina Peiró en Minna Långström bespreekt hij de afhankelijkheid van de beelden waarop onderzoek wordt gebaseerd.

Wil je meer dan één film bezoeken? Koop dan de InScience Strippenkaart!

The Sasha

The Sasha

The Sasha is een verhaal over het menselijk perspectief op aarde. Een film die je meeneemt op een verkenningstocht naar de ruimte en cyberspace. Van duizend hoge resolutiefoto’s van het maanoppervlak in 1972 naar een virtuele maan op Google Earth. Een reis over parallelleuniversums waarin de eeuwigheid lijkt te verdwijnen tussen frames en interfaces.

Regisseur
Maria Molina Peiró
Land
The Netherlands
Duur
19 min
Thema
Ruimtevaart, Wetenschap uit het verleden
Type Film
Documentaire, Fictiefilm, Animatie, Experimenteel, Video/filmkunst
Jaar
2019
Taal
Engels
Ondertiteling
Geen
The Other Side of Mars

The Other Side of Mars

Weerspiegelen beelden de realiteit of geven ze deze vorm? NASA-robotica en bestuurder van de Curiosity Rover, Vandi Verma, werkt dagelijks op de planeet Mars vanuit haar bureau in het JetPropulsion Laboratory in Pasadena, Los Angeles. Haar werk is volledig afhankelijk van afbeeldingen en hun technologisch geavanceerde manipulatie. Door de ogen van verschillende experts lerenwe hoe de beelden van NASA worden gemaakt, gebruikt en gemanipuleerd ten behoeve van wetenschap en publieke informatie. Mars is de ideale plaats voor een onderzoek naar onze paradoxale relatie met fotografie.

Regisseur
Minna Långström
Land
Finland
Duur
55 min
Thema
Astronomie
Type Film
Documentaire
Premiere
Dutch premiere
Jaar
2019
Taal
Engels
Ondertiteling
Geen

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.