InScience Film Festival
The Inventor

The Inventor

Film

  • Taal nabespreking: Nederlands
  •  - 
  • LUX 6
  • € 12,50

Een charmant stop-motion avontuur over het leven van de legendarische wetenschapper en kunstenaar Leonardo da Vinci, waarin de focus vooral ligt op zijn onstilbare nieuwsgierigheid en experimenteerdrift. Omdat hij overhoop ligt met de Paus en de Franse staat, gaat hij op zoek naar een plek waar hij ongestoord zijn experimenten uit kan voeren. Met zijn werk probeert hij het antwoord te vinden op de ultieme vraag: wat is de zin van het leven?

De film werd geregisseerd door Pixar-veteraan Jim Capobianco, die eerder het scenario voor Ratatouille schreef. De stemmen werden onder meer ingesproken door Stephen Fry, Daisy Ridley en Marion Cotillard. Een vrolijke animatiefilm die met veel aandacht is gemaakt en een verhaal dat met veel humor wordt verteld, in een avontuur voor jong en oud.


TALK Wat kunnen we leren van de eindeloze nieuwsgierigheid van Leonardo Da Vinci? En hoe zou hij die uiten met de technieken van nu? Lucas Boer is preparateur en conservator bij het Museum voor Anatomie en Pathologie van het Radboudumc. Hij geeft ons, gedreven door zijn eigen nieuwsgierigheid, een reis door ons lichaam. Een tour die we volgen aan de hand van menselijke preparaten en middels VR beelden waarmee we dieper de lichaamsdelen in kunnen duiken voor een paar extra lagen.  

Voertaal Talk: Nederlands

Regisseur
Jim Capobianco, Pierre-Luc Granjon
Land
France, United States, Ireland, Luxembourg
Duur
99 min
Thema
-
Type Film
Animatie
Premiere
Dutch premiere
Jaar
2023
Taal
Engels
Ondertiteling
-
Producer
Jim Capobianco, Robert Rippberger, Adrian Politowski, Martin Metz
Editor
Nicolas Flory

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.