InScience Film Festival
The Human Trial

The Human Trial

Film

  • Taal nabespreking: Nederlands
  •  - 
  • LUX 3
  • € 10,00

The Human Trial toont hoeveel bloed, zweet en tranen er schuilgaan achter wetenschappelijk onderzoek. De documentaire volgt een baanbrekende klinische studie om een remedie voor diabetes te vinden en verweeft de aangrijpende verhalen van patiënten met de gepassioneerde zoektocht van wetenschappers naar een medische doorbraak. In 2016 was een van de makersInScience om een fragment uit deze film te tonen.


TALK Wat doe je op het moment dat er een pandemie uitbreekt en er proefpersonen nodig zijn om een nieuw ontwikkeld vaccin te testen? En als je zo’n proefpersoon bent: wat doe je wanneer jouw onderzoek nog niet is afgerond, maar je een uitnodiging krijgt om via het reguliere vaccinatieprogramma een al werkend vaccin te krijgen? Arts-onderzoeker Merel Smit (Radboudumc), die zelf zo’n ‘human trial’ leidde, spreekt samen met Martin Enserink, wetenschapsjournalist en deelnemer van een onderzoek naar een coronavaccin, over de afwegingen en dilemma’s.

Introduction Lisa Hepner

Regisseur
-
Land
United States
Duur
2 min
Thema
-
Type Film
Korte film
Jaar
2023
Taal
-
Ondertiteling
-
The Human Trial

The Human Trial

The Human Trial toont hoeveel bloed, zweet en tranen er schuilgaan achter wetenschappelijk onderzoek. De documentaire volgt een baanbrekende klinische studie om een remedie voor diabetes te vinden en verweeft de aangrijpende verhalen van patiënten met de gepassioneerde zoektocht van wetenschappers naar een medische doorbraak. In 2016 was een van de makers te gast bij InScience om een fragment uit deze film te tonen.

Regisseur
Lisa Hepner, Guy Mossman
Land
United States
Duur
93 min
Thema
Geneeskunde, Experiment, Bètawetenschappen
Type Film
Documentaire
Jaar
2022
Taal
Engels
Ondertiteling
Geen

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.