InScience Film Festival
The Farthest

The Farthest

  • Taal nabespreking: Engels
  •  - 
  • € 2,50

Met The Farthest levert documentairemaker Emer Reynolds ruimschoots bewijs dat Voyager het meest gedurfde project in de menselijke geschiedenis blijft en een van de grootste successen van de mensheid. Met indrukwekkende interviews, animaties, foto’s en nooit eerder vertoond archiefmateriaal, brengt de film de vijfenveertig jaar tot leven die het ruimtevaartuig nodig had om zijn huidige punt in de ruimte te bereiken, en de geheimen die onderweg ontdekt werden. De enthousiaste mannen en vrouwen die de Voyager hebben gebouwd en tijdens zijn vlucht van twaalf miljard mijl hebben gekoesterd, maken de film compleet met fascinerende verhalen over dit project. The Farthest is een vreugdevolle viering van een gouden eeuw van Amerikaanse nieuwsgierigheid en de wil om naar de lucht te kijken en te vragen: “Waarom niet?”


TALK De expeditie van beide Voyagers werd aangejaagd door nieuwsgierigheid en honger naar antwoorden op de grote vragen. Momenteel zijn vele vragen over ons universum nog altijd onbeantwoord, wat veel astronomen de motivatie is om hun onderzoek te doen en de ruimte te verkennen. Geïnspireerd door The Farthest vragen we enthousiaste wetenschappers om met ons te delen welke grote vragen zij nog beantwoord hopen te krijgen in hun leven.

Astrofysicus Hyerin Jang onderzoekt de formatie van planeten aan de Radboud Universiteit. Antonio Vecchio werkt als astrofysicus voor het Radboud Radio Lab, en maakte deel uit van het team dat een radio-antenne bouwde die data verzamelt op de andere kant van de maan. Door welke grote vragen zijn zij geïnspireerd? En welke vragen houden jullie, het publiek, ’s nachts wakker?

Regisseur
Emer Reynolds
Land
Ireland
Duur
120 min
Thema
Ruimtevaart, Wetenschap uit het verleden, Bètawetenschappen
Type Film
Documentaire, Fictiefilm
Jaar
2017
Taal
Engels
Ondertiteling
Geen
Producer
Clare Stronge, John Murray
Editor
Tony Cranstoun

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.