InScience Film Festival
The Edge of All We Know + talk

The Edge of All We Know + talk

  •  - 
  • € 10,00

10 april 2019, een historische mijlpaal: de eerste foto van een zwart gat wordt gepresenteerd aan de wereld. Het project Event Horizon Telescope deed wat voorheen onmogelijk leek. Door de jarenlange toewijding van een wereldwijd netwerk van wetenschappers, geadviseerd door Stephen Hawking, is het gelukt ongelooflijk resultaat te boeken. The Edge of All We Know is een eerbetoon aan de wetenschappers die de grenzen van wat we kunnen zien en wat we kunnen weten tot het onmogelijke verlegden. 


TALK
Een zwart gat is een plek waar niets of niemand uit kan ontsnappen. Kunnen wij ooit weten wat zich ‘in’ een zwart gat bevindt, of wat in het gat terecht is gekomen? Deze vragen gaan over wat natuur- en sterrenkundigen de informatieparadox noemen. Wat betekent deze paradox voor de mens en hoe wij ‘waarheid’ waarnemen? 

Na het zien van de film gaan we in gesprek met astrofysicus Michael Wondrak (Radboud Universiteit) over deze informatieparadox. Via livestream worden ze vergezeld door filmmaker Peter Galison, bij wie je alles kunt vragen over hoe het is om een documentaire te maken over een wetenschappelijke doorbraak – en hoe hij een ingewikkeld concept als zwarte gaten wist uit te leggen aan een breder publiek.

PRAKTISCHE INFORMATIE
Dit programma vindt plaats in Theater C. Tickets voor dit programma zijn alleen online te koop. 

Let op: op het terrein van de universiteit is het verplicht een mondkapje te dragen. Het mondkapje mag af nadat je QR-code is gescand bij de ingang van Theater C. Zodra je het theater uitkomt, is het verplicht het mondkapje weer op te doen. 

Dit programma is een samenwerking met Cultuur op de Campus. 

Wil je meer dan één film bezoeken? Koop dan de InScience Strippenkaart!

Shattering Stars

Shattering Stars

Shattering Stars is het weinig vertelde verhaal over hoe de visie en ambitie van een jonge Indiase wetenschapper in botsing kwam met de Britse astrofysica in de jaren dertig en de geschiedenis van zwarte gaten voor altijd veranderde.

Regisseur
Peter L. Galison
Land
United States
Duur
12 min
Thema
Wetenschap uit het verleden, Bètawetenschappen, Astronomie
Type Film
Animatie
Premiere
Dutch premiere
Jaar
2021
Taal
Engels
Ondertiteling
Engels
The Edge of All We Know

The Edge of All We Know

10 april 2019, een historische mijlpaal: de eerste foto van een zwart gat wordt gepresenteerd aan de wereld. Het project Event Horizon Telescope deed wat voorheen onmogelijk leek. Door de jarenlange toewijding van een wereldwijd netwerk van wetenschappers, geadviseerd door Stephen Hawking, is het gelukt ongelooflijk resultaat te boeken. The Edge of All We Know is een eerbetoon aan de wetenschappers die de grenzen van wat we kunnen zien en wat we kunnen weten tot het onmogelijke verlegden. 

Regisseur
Peter L. Galison
Land
United States
Duur
98 min
Thema
Bètawetenschappen, Astronomie, Kwamtummechanica
Type Film
Documentaire
Jaar
2020
Taal
Engels
Ondertiteling
Engels

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.