InScience Film Festival
Tegen de tijd: Een theatrale aanklacht tegen het slingeruurwerk van Huygens

Tegen de tijd: Een theatrale aanklacht tegen het slingeruurwerk van Huygens

Art installations

  •  - 
  • Huis van de Nijmeegse Geschiedenis
Gratis

Is wetenschapper Christiaan Huygens, als uitvinder van het slingeruurwerk, schuldig aan de tirannie van de tijd? In de theatrale museumervaring Tegen de Tijd, georganiseerd door de Nationale Wetenschapsagenda in samenwerking met theatercollectief Cie. Perelman, staat Huygens centraal, samen met zijn meesterlijke uitvinding die de wereld voorgoed heeft veranderd.

Van de tikkende klok tot de ratrace van het moderne leven, ze kunnen allemaal worden teruggevoerd naar één man: Christiaan Huygens! Ontdek hoe deze visionair, ondanks zijn ogenschijnlijk nobele uitvinding, toch wordt beschuldigd van het veroorzaken van stress en tijdsdruk. In het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis wordt hij postuum aangeklaagd!

Beleef de theatrale aanklacht waarbij je als bezoeker steeds meer te weten komt over Huygens: wie was hij, hoe kwam hij tot zijn uitvinding, en natuurlijk de hamvraag: is hij met zijn uitvinding schuldig aan de tirannie van de tijd? Wees getuige en oordeel zelf.

De voorstelling duurt ca. 15 minuten en is doorlopend te bezoeken. Kijk op het tijdschema bij de ingang voor de precieze tijden.


Overige vertoningen

  •  - 
  • Huis van de Nijmeegse Geschiedenis
Gratis

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.