InScience Film Festival
Baby Bouwplaats – Talkshow

Baby Bouwplaats – Talkshow

  •  - 
  • € 0,00

Het hele festival rondgelopen met prangende vragen over GMO? In dit programma krijg je de kans mee te praten over een onderwerp dat wel heel dichtbij onszelf ligt: het genetisch aanpassen van de mens.

We gaan de mogelijke toekomst van baby bouwplaatsen verkennen – waar designer baby’s gecreëerd worden. Door de ontwikkeling van de CRISPR-CAS techniek is de weg vrij gemaakt om veranderingen te maken in DNA van embryo’s. Waar ligt de grens aan het verbeteren van baby’s: minder kans op een genetische ziekte of een paarse oogkleur? En, wie geven we controle over de bouwplaats en met welke gevolgen voor de samenleving?

Gespreksleider Frank Kupper, docent wetenschapscommunicatie (VU Amsterdam), vraagt drie wetenschappers het hemd van het lijf aan de hand van korte films. We spreken biomedisch geneticus Marc van Mil (UMC Utrecht), medisch ethicus Eline Bunnik (Erasmus MC) en gezondheidswetenschapper Ivy van Dijke (Amsterdam UMC). De voordracht van Spoken Word artist Lev Avitan kan je tussendoor flink van je stuk brengen. 

Dit programma is mede georganiseerd door EU-gefinancierd project ENABLE en in samenwerking met de DNA dialoog.


Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.