InScience Film Festival
Shorts: OMG!

Shorts: OMG!

  • Taal nabespreking: Engels
  •  - 
  • € 9,50

Sexy yeti’s, extra pluizige konijnen en honden op twee poten. Het klinkt als science fiction, maar wie weet is het binnenkort mogelijk met genetische modificatie. Over een paar jaar levert het sleutelen aan DNA hyper schattige dieren op, maar wat als we ook menselijk supersperma of levensverlengend voedsel kunnen ontwikkelen? Dit GMO shortsprogramma gaat voorbij aan vandaag en speculeert over de toekomst.


Zoë Robaey is expert op het gebied van bio-ethiek aan de TU Delft. Ze bespreekt de consequenties die genetische modificaties kunnen hebben voor cultuur en de samenleving en gaat in discussie met filmmakers over de toekomst van genetisch gemodificeerde organismes. Wie is er verantwoordelijk?

Wil je meer dan één film bezoeken? Koop dan de InScience Strippenkaart!

A Longevist Lifestyle

A Longevist Lifestyle

Europa 2037: een jaar waarin de gemiddelde leeftijd op 100 staat. Met de technologieën van nu,  die met de dag evolueren, zijn er al een groot aantal mogelijkheden om de levensduur van de mens te verlengen. Kan dit door geïmplementeerde eetgewoontes veroorzaakt worden? Een toekomstbeeldwaarin lange levensduur aan populariteit groeit.

Regisseur
Sara Kaiser
Land
The Netherlands
Duur
2 min
Thema
Genetica, Science-fiction, Voedselstudies
Type Film
Fictiefilm, Korte film
Jaar
2018
Taal
Engels
Ondertiteling
Geen
Better Humans

Better Humans

Sexy yeti’s, wetenschappers en neonkleuren botsen in Better Humans: caleidoscopisch ravotten door de mogelijkheden van genbewerking en lichaamsvergroting. Deze korte film is onderdeel van een 7-delige serie in opdracht van Massive Science over de blijvende impact van Mary Shelley’s Frankenstein. Een mengelmoes tussen Japanse speelgoedmonsters, optimisme en wetenschappelijke feiten geven een kijkje in de neontoekomst.

Regisseur
Moth Studio
Land
United Kingdom
Duur
3 min
Thema
Genetica
Type Film
Animatie
Jaar
2018
Taal
Engels
Ondertiteling
Geen
Roar

Roar

In de niet al te verre toekomst proberen Lars en Mille een gezin te stichten. Omdat hetniet wil lukken zijn ze op zoek naar een vruchtbaarheidskliniek. Hier wordt hen genetisch gemanipuleerd super-sperma aangeboden dat een perfect (vrouwelijk) kind zal produceren. Mille is enthousiast, terwijl Lars met angst kijkt naar een nieuwe wereld waarin de manoverbodig lijkt te worden.

Regisseur
Nikolaj Storgaard Mortensen
Land
Denmark
Duur
18 min
Thema
Genetica
Type Film
Fictiefilm, Korte film
Premiere
European premiere
Jaar
2018
Taal
Deens
Ondertiteling
Engels
The Breeder

The Breeder

Heb je altijd al een extra pluizig konijn, een staartloze kat of een hond op twee poten willen hebben? Met de nieuwe app van Dr. Schönbacher kun je eenvoudig je eigen huisdier ontwerpen en bestellen! The Breeder vertelt het verhaal van een wetenschapper die fokker is geworden en genetische modificatie gebruikt om op maat gemaakte huisdieren te fokken. De hyper schattigewezens smelten wereldwijd de harten van hun baasjes maar hebben ook een donkere kant…

Regisseur
Demelza Kooij
Land
United States, United Kingdom
Duur
11 min
Thema
Genetica, Biologie, Dierenstudies
Type Film
Documentaire, Fictiefilm, Experimenteel, Korte film
Jaar
2018
Taal
Engels
Ondertiteling
Geen
Pig Heart

Pig Heart

De 13-jarige Elli heeft een hartaandoening. Ze heeft snel een harttransplantatie nodig, anders sterft ze. Wanneer ze de hoop bijna opgeeft bij deze zware zoektocht, komt een hartspecialist met een nieuw idee: het hart van een genetisch gemodificeerd varken. Elli’s moeder wil deze bijzonder zeldzame kans met beide handen aangrijpen, maar Elli laat geen levend wezen sterven om die van haar te redden. Kiest Elli voor haar eigen leven of dat van een varken?

Regisseur
Artjom Baranov
Land
Germany
Duur
31 min
Thema
Ethiek, Genetica
Type Film
Fictiefilm
Jaar
2019
Taal
Duits
Ondertiteling
Engels

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.