
.jpg?format=cvw2560cvh950crw2560crh950)
Shelf Life
Film
Deze film neemt het publiek mee op een reis door de wereld van kaas en weerspiegelt de microbiële transformatie van kaas naar de verstrijking van tijd in het menselijke bestaan.
Wat kan kaas ons leren over het leven? In Shelf Life duikt de gerenomeerde wetenschapsfilm regisseur Ian Cheney in de complexe wereld van fermentatie en ontdekt hij verrassende parallellen tussen het rijpen van kaas en het menselijk bestaan. Net als in The Arc of Oblivion bouwt hij zijn verhaal zorgvuldig op, waarbij de filmstructuur en visuele vertelkunst naadloos verweven zijn met zijn thema.
Van de eerste stolling tot het langzame rijpingsproces – elke fase onthult een nieuw perspectief. Door ontmoetingen met een bonte stoet van personages krijgen we inzicht in transformatie, verval en de kunst van het kaasmaken. Een film die licht verteerbaar is, eindeloos fascineert en gegarandeerd een honger naar kaas opwekt.
Lukt het je niet om deze film tijdens InScience in Nijmegen te bezoeken? Dan heb je een nieuwe kans tijdens onze satelliet editie in Wagening. Deze film draait op 23 maart om 14:00 in Visum Mundi. Voor meer informatie klik hier.
- Regisseur
- Ian Cheney
- Land
- United States
- Duur
- 77 min
- Thema
- InSights Competition, Food for Thought
- Type Film
- Documentaire
- Premiere
- Dutch premiere
- Jaar
- 2024
- Taal
- Frans, Engels, Japans, Arabisch, Georgisch
- Ondertiteling
- Engels