InScience Film Festival
Publieksopening: Spaceship Earth

Publieksopening: Spaceship Earth

  • Taal nabespreking: Nederlands
  •  - 
  • € 6,00

In 1991 werd door een samenwerking tussen een groep hippies, performancekunstenaars en wetenschappers de Biosphere 2 mogelijk gemaakt: een futuristisch bouwwerk dat een perfecte replica van het ecosysteem op aarde zou moeten huisvesten. Deze documentaire neemt je mee door de ontwikkeling van het bizarre project dat voor veel controversie zorgde, maar met oog op de klimaatidealen van dertig jaar later ook vooruitstrevend lijkt te zijn. Is het echter ecologisch activisme of gewoon puur entertainment?

Talk

Nederlandse wetenschapper Joost van Haren (The University of Arizona) was vijftien jaar geleden al betrokken bij het onderzoek in de BioSphere 2. Vandaag de dag gebruikt hij de biodome nog steeds. De gecreëerde ecosystemen bieden namelijk een uitstekend laboratorium om te testen welke impact klimaatverandering heeft op het regenwoud. Wetenschapsjournalist Anne van Kessel gaat met hem in gesprek: Welke kennis heeft de Biosphere 2 destijds opgeleverd? Wat leert hij nu over klimaatverandering? En hoe kunnen we deze kennis inzetten om de aarde te redden?

  • Let op: deze film is niet on demand te krijgen maar alleen te bekijken tijdens de livestreamvertoningen op onze livestream pagina. De vertoningen vinden plaats op:
    11 november 20:00 en 14 november 20:00 

Regisseur
Matt Wolf
Land
United States
Duur
113 min
Thema
Natuurwetenschappen, Wetenschap uit het verleden, Kunst, Biologie
Type Film
Documentaire
Jaar
2020
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Producer
Matt Wolf, Stacey Reiss
Editor
David Teague

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.