InScience Film Festival
Pleistocene Park at De Bastei

Pleistocene Park at De Bastei

Film

  •  - 
  • De Bastei
  • € 15,00

Is Sergej Zimov geniaal of gek? Pleistocene Park neemt je mee naar de Siberische steppe, waar deze Russische geofysicus het ecosysteem uit de IJstijd in ere wil herstellen. Het doel? Door radicale rewilding de permafrost bevroren houden, geholpen door grote kuddes mammoeten en andere herbivoren van over de hele wereld. De Siberische bodem is namelijk een tikkende tijdbom: als deze ontdooit komen er gigantische hoeveelheden broeikasgassen in de atmosfeer, waardoor het onmogelijk wordt onze planeet nog te behoeden voor catastrofale opwarming.


TALK Kom naar museum De Bastei voor een gesprek te midden van de reuzen uit de Oertijd zoals de wolharige neushoorn. Na jaren van afwezigheid is er namelijk weer groot wild in Nederland: de wolf is officieel terug! Voor de één een heugelijke gebeurtenis, voor de ander een reden voor vrees en voor weer een ander een aanleiding voor solastalgie: het gevoel van heimwee naar een verloren wereld. Literatuurorganisatie Wintertuin leent haar Jordi Lammers uit om dit gemis onder woorden te brengen. Na de filmvertoning stelt milieufilosoof Martin Drenthen (Radboud Universiteit) de vraag of we het in Nederland nog kunnen: samenleven met wilde dieren. En zo ja, hoe?  

Vrije toegang tot De Bastei is inbegrepen bij het ticket. Wil je hier gebruik van maken, dan is dit enkel voorafgaand aan het programma mogelijk. Na afloop van het programma is het museum gesloten. 

Dit programma is een samenwerking met museum De Bastei en het Wintertuinfestival

Regisseur
Luke Griswold-Tergis
Land
United States
Duur
101 min
Thema
Bètawetenschappen, Ecologie, Dierenstudies, Experiment
Type Film
Documentaire
Jaar
2022
Taal
Engels, Russisch
Ondertiteling
Engels
Producer
Gerald Herman, Jed Riffe
Editor
Maureen Gosling

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.