InScience Film Festival
Ontmoet de Onderzoeker & uitreiking Klokhuis Wetenschapsprijs

Ontmoet de Onderzoeker & uitreiking Klokhuis Wetenschapsprijs

Junior

  •  - 
  • Bibliotheek de Mariënburg
Gratis

Op zondag 19 maart moet je in Bibliotheek de Mariënburg zijn! Onderzoekers in de dop, kleine én minder kleine wetenschappers, of iedereen met prangende vragen en een flinke dosis nieuwsgierigheid nodigen wij van harte uit voor Ontmoet de Onderzoeker. 

Ook dit jaar reikt InScience samen met Het Klokhuis de Klokhuis Wetenschapsprijs uit. Dit is een prijs voor onderzoek dat voor kinderen interessant en relevant is. De online stembussen zijn vanaf 27 februari open, maar wil je graag de genomineerde onderzoekers in het echt ontmoeten? Dat kan! Van 13:00 tot 15:00 staan alle onderzoekers uit de top 10 in de bibliotheek om jou te vertellen waarom zij vinden dat zij de Klokhuis Wetenschapsprijs moeten winnen. Laat je dus overtuigen en breng ter plekke je stem uit. Om 15:15 vindt de spetterende prijsuitreiking plaats en zullen we – samen met een presentator van Het Klokhuis – alle onderzoeken bespreken, evenals in gesprek gaan met de winnaars van afgelopen jaar en natuurlijk een nieuw onderzoek kronen tot winnaar.

Wil je weten hoe het is om een aflevering van Het Klokhuis te laten maken over jouw eigen onderzoek? Dr. Marion Sommers-Spijkerman en dr. Anita Beelen kunnen je er alles over vertellen. Zij zijn de winnaars van de vorige editie van de Klokhuis Wetenschapsprijs. Je kan met hen naar de aflevering ‘‘Mijn vader heeft ALS” kijken en ze daarna het hemd van het lijf vragen! De aflevering zal worden gestart om 13:15 en om 14:30.

Om 13:45 kun je naar de Stoomcursus Klimaatverandering, het kindercollege (7+) van Marc ter Horst. Hier krijg je een stoomcursus klimaatverandering aan de hand van fossielen uit de ijstijd, spannende verhalen en grappige illustraties uit zijn boek Palmen op de Noordpool. Daarna mag je hem alles vragen wat je wilt en kun je een fossiel winnen bij de Palmen op de Noordpoolquiz.

Maar, dat is niet alles wat je kan doen! Helemaal in het thema van InScience dit jaar, voer je gedurende de middag meerdere experimenten uit. Kom bijvoorbeeld langs ons vlog station waar je je eigen wetenschapsvlog kan opnemen. Of ga langs bij de knutseltafel waar je zelf blauwdrukken kan ontwerpen voor jouw wetenschappelijke doorbraak! Kortom, een tjokvolle middag vol spanning, sensatie en natuurlijk: wetenschap!


Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.