InScience Film Festival
Metamorphosis

Metamorphosis

Film

  • Taal nabespreking: Nederlands
  •  - 
  • LUX 2
  • € 12,50

De Duitse kunstenaar Maria Sibylla Merian (1647-1717) legde met haar studie van insecten de basis voor de entomologie. Zo legde ze onder meer de metamorfose van rupsen tot vlinders vast in prachtige gravures, en tekende ze als eerste de insecten met de plant waarop ze leven.  

 De Nederlandse filmmaker en mediakunstenaar Pim Zwier duikt met deze fascinerende film in haar leven en werk, in een mix van natuurdocumentaire, kostuumdrama en kunstproject waarin 17e-eeuwse tekeningen en schilderijen op een unieke manier tot leven komen. Zwier was vorig jaar te gast op InScience 2023, waar zijn eerdere film O – collecting eggs despite the times vertoond werd.


TALK Vroeger waren insectenonderzoekers voornamelijk kunstenaars: artiesten die vlinders naschilderden op een doek of prent. Op ons podium draaien vlinderliefhebber Willem Baltussen en student kunstgeschiedenis Donna Roukens het om en brengen zij kunst aan op de vlinder. Spreid je vleugels en fladder mee tussen de mooiste exemplaren en prachtige verhalen. Na afloop ontvang je een eigen (niet in het wild gevangen) opgezette vlinder om het resultaat van de fascinerende metamorfose te bewonderen en eventueel thuis om te toveren tot een klein kunstwerk.  

Voertaal: Nederlands

Regisseur
Pim Zwier
Land
The Netherlands
Duur
96 min
Thema
-
Type Film
Documentaire
Jaar
2023
Taal
Nederlands
Ondertiteling
-
Producer
Carolijn Borgdorff, Moondocs
Editor
Pim Zwier

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.