.jpg?format=cvw1280cvh715crw1280crh715)
.jpg?format=cvw2560cvh950crw2560crh950)
Menus-Plaisirs – Les Troisgros
Film
Heb je je ooit afgevraagd wat er achter de schermen gebeurt in een Michelin drie-sterrenrestaurant? Nu krijg je een bevoorrechte blik op de meest verborgen uithoeken van deze bijna heilige plek. Dit programma is inclusief lunch met heerlijke soep en sandwiches.
De beroemde regisseur Frederick Wiseman heeft een carrière opgebouwd door de kijker binnen te smokkelen in complexe en mysterieuze organisaties, waarbij hij stilletjes alle processen observeert die ze laten functioneren. Deze keer worden we meegenomen naar de idyllische groene heuvels in het centrum van Frankrijk, waar de familie Troisgros al lange tijd hun naam heeft gevestigd in de annalen van de fijnste keuken. Van de kunst van het samenstellen van recepten en het inkopen van de beste ingrediënten tot de wetenschap achter een perfect georkestreerde keuken en onberispelijke gastvrijheid – deze film is een lange contemplatie over een van de grootste geneugten van het leven: de vreugde van eten.
Deze unieke filmvertoning is inclusief een lunch met soep en verschillende belegde broodjes. Ook kun je bijzondere veganistische kaas proeven, die speciaal voor de tiende editie van InScience werd gemaakt op een zeer toepasselijke plek: in de projectiecabine, met hulp van de warmte van de filmprojector!
TALK Sterrenchef Emile van der Staak van restaurant De Nieuwe Winkel geeft een korte introductie bij deze film. Wat komt er kijken bij het opzetten van een sterrenrestaurant? Hoe ontdek je vernieuwingen in de gastronomie? Hoe werk je hierin samen?
- Regisseur
- Frederick Wiseman
- Land
- France, United States
- Duur
- 240 min
- Thema
- Food for Thought
- Type Film
- Documentaire
- Jaar
- 2023
- Taal
- Frans, Engels
- Ondertiteling
- Engels