InScience Film Festival
Mapping the Experience | Expo

Mapping the Experience | Expo

  •  - 
  • € 0,00
Gratis

Een witte man die steeds weer opduikt, vallen in oneindig zwart, of een wolf die elk moment kan aanvallen. Dit is wat kinderen met absence epilepsie ervaren tijdens een aanval. Soms wel honderd keer per dag. In de expositie Mapping the Experience zijn al deze binnenwerelden te zien.

De tentoonstelling is onderdeel van het grote transmedia project IF YOU ARE NOT THERE, WHERE ARE YOU? Initiator Maartje Nevejan stelt zich deze vraag in haar zoektocht een taal te vinden voor kinderen met absence epilepsie. In haar onderzoek koppelde Nevejan tien kinderen aan kunstenaars om zo hun absence ervaring te verbeelden. Deze tien co-creaties, de VR-installatie In My Absence, een boekpublicatie en een researchfilm zijn tijdens de tentoonstelling te zien.

Bij dit project hoort ook de documentaire Ik ben er even niet die tijdens InScience te zien is op vrijdag 8 november om 19.00 uur en zaterdag 9 november om 13.15 uur. Na beide vertoningen zal de filmmaker met het publiek de expositie bezoeken voor een nagesprek.


Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.