InScience Film Festival
Knit’s Island

Knit’s Island

Film

  •  - 
  • LUX 1
  • € 12,50

Sommige spelers zwierven hier al honderden, soms duizenden uren rond. De virtuele wereld van DayZ, een  survivalist online video game die draait om in leven blijven – bijvoorbeeld door de talrijke zombies en schietpartijen te mijden. 

Knit’s Island is volledig opgenomen in deze dunbevolkte virtuele wereld, 250 vierkante kilometer groot, en biedt een fascinerend portret van anonieme individuen die online een hechte gemeenschap vormen en dromen delen. Deze verrassende film zuigt je een parallel universum in, dat indrukwekkend realistisch is vormgegeven – maar toch niet helemaal in de haak lijkt.  


TALK Duik mee in de diepste spelonken van onze fantasie en ontdek waarom het zo fijn is om op te gaan in fantasiewerelden. Want of het nu gaat om een game, een larp-evenement of een potje Dungeons & Dragons: het kan heerlijk zijn om af en toe even iemand anders te zijn. Waarom? Dat weten gedragswetenschapper Joanneke Weerdmeester (HKU) en dungeonmaster Wouter Nielen. Dompel je tijdens dit programma onder in een fictieve wereld waarin je je eigen alter-ego creëert. Kies je dan iets wat dicht bij je staat, of juist veraf? 

Regisseur
Ekiem Barbier, Guilhem Causse, Quentin L'Helgouac'h
Land
France
Duur
97 min
Thema
-
Type Film
Documentaire
Jaar
2023
Taal
Frans, Engels
Ondertiteling
Engels
Producer
Boris Garavini
Editor
Nicolas Bancilhon

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.