InScience Film Festival
Join or Die

Join or Die

Film

  • Taal nabespreking: Nederlands
  •  - 
  • LUX 1
  • € 12,50

Wat zorgt er voor dat democratie werkt? Waarom verkeert de Amerikaanse democratie in een crisis? En het allerbelangrijkste: wat valt er aan te doen? In deze documentaire volgen we Harvard-politicoloog Robert Putnam, beroemd door zijn non-fictie klassieker Bowling Alone (2000), op een zoektocht naar oplossingen voor een democratie in crisis.  

Een documentaire die uitdagende inzichten biedt over het belang van gemeenschapsvorming en sociaal kapitaal. Kan de verdere ontrafeling van de Amerikaanse maatschappij een halt toe worden geroepen? 


TALK Strike! Bowling-internationals Jack Edelaar en Ron van den Boogaard betreden samen met hun clubgenote, onze festivaldirecteur Daisy van de Zande, het podium. Wat is hun ervaring als lid van de bowlinggemeenschap? Herkennen zij zich in Putnam’s door bowling geïnspireerde ideeën?  

Onderzoeker Annica Brummel en ervaringsdeskundige Robin Smits van de HAN University of Applied Sciences sluiten aan. Zij doen onderzoek op het gebied van sociale kwaliteit. Ze reflecteren mee op de film en stellen nieuwsgierige vragen aan de bowlers op het podium. 

Voertaal Talk: Nederlands

Introduction Rebecca Davis

Regisseur
-
Land
United States
Duur
1 min
Thema
-
Type Film
Korte film
Jaar
2024
Taal
-
Ondertiteling
-
Join or Die

Join or Die

Wat zorgt er voor dat democratie werkt? Waarom verkeert de Amerikaanse democratie in een crisis? En het allerbelangrijkste: wat valt er aan te doen? In deze documentaire volgen we Harvard-politicoloog Robert Putnam, beroemd door zijn non-fictie klassieker Bowling Alone (2000), op een zoektocht naar oplossingen voor een democratie in crisis.   Een documentaire die uitdagende inzichten biedt over het belang van gemeenschapsvorming en sociaal kapitaal. Kan de verdere ontrafeling van de Amerikaanse maatschappij een halt toe worden geroepen? 

Regisseur
Rebecca Davis, Pete Davis
Land
United States
Duur
103 min
Thema
-
Type Film
Documentaire
Premiere
Dutch premiere
Jaar
2023
Taal
Engels
Ondertiteling
-

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.