InScience Film Festival
InVision

InVision

  •  - 
Gratis

InVision brengt ervaren professionals uit de film, wetenschap en creatieve industrie samen om crossovers tussen de twee te stimuleren. Waarom? Omdat we bij InScience overtuigd zijn van de kracht die schuilt in het combineren van wetenschap en de kunst van storytelling. De centrale vraag van deze expertmeeting: hoe brengt interdisciplinair werken de film- en wetenschapspraktijk naar een hoger plan?

Programma
Hoofdgast van InVision is de Oscargenomineerde regisseur Scott Hamilton Kennedy (Food Evolution, (2016)*. Hij geeft een masterclass over de kunst van het maken van een wetenschapsfilm: hoe bouw je complexe verhalen, hoe je ga daarbij interdisciplinair te werk, hoe weeg je verschillende belangen af en welke strategieën voor distributie, vertoning en impact zijn er?

Ook geeft InVision het pordium aan drie ‘best practices’:

  • Greg Boustead (VS) executive producer bij Sandbox Films van highend documentaires als The Most Unknown  (2018) en Human Nature (2019)*, vertelt over de visie en strategie van Sandbox en over hun nieuwste productie met Werner Herzog.
  • Maartje Nevejan (NL) vertelt over haar documentaire Are you there? dat onderdeel is van een groot multimediaal project, met onder meer een kunstexpositie, een onderzoeksfilm, een boek en een VR-film*.
  • Paul Mezier (FR) schrijver en regisseur van het interactieve VR-project Overview (2019)*, gaat in op zijn  artistieke visie en samenwerking met wetenschappers voor zijn immersieve installaties en VR-films. 

Verder zijn er deelsessies waarin thema’s worden uitgediept en nieuwe projecten worden gepitcht. De dag wordt afgesloten met een matchmaking sessie om nieuwe samenwerkingen te stimuleren. Dit alles gebeurt onder de bezielende leiding van Isolde Hallensleben, presentatrice, columnist en programmamaker bij de TU/e. Bekijk het volledige programma en reserveer tickets op de InVision-pagina.

* Al deze (film)projecten zijn te zien tijdens InScience.


Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.