InScience Film Festival

InVision – Exploration: taking your research to the next level (Sub-session C)

  •  - 
Gratis

In de workshop Exploration: Taking your research to the next level komen filmmakers, kunstenaars en wetenschappers samen om te onderzoeken wat de ene discipline voor de andere kan betekenen. Hoe bereik je met je onderzoek het grotere publiek? Hoe maak je je onderzoeksproject inzichtelijk en begrijpelijk voor buitenstaanders? En op wat voor manier kun je een visueel aantrekkelijke film creëren over een abstract onderwerp? Makers en wetenschappers exploreren gedeelde methodes, vragen en strategieën, om met behulp van verschillende perspectieven hun project naar een hoger niveau te tillen.  

Door de intieme opzet van de workshop is er ruimte om specifieke casussen te bespreken, of juist grotere abstraherende vragen te stellen. Hoe kun je wetenschap visualiseren? Hoe maak je conceptuele, theoretische vragen, die vaak in tekst of grafieken worden verbeeld, filmisch visueel? Op wat voor manier verwerk maak je een film narratief, vanuit welk perspectief vertel je het verhaal? En wanneer is je onderzoek of film echt af? We starten een open discussie tussen wetenschappers en kunstenaars, met als kernvraag; hoe kunnen kunstprojecten en onderzoeken elkaar versterken? Met als doel om de interactie tussen wetenschappers en makers te stimuleren door gedeelde vragen, obstakels en kansen te bespreken. 

De workshop wordt gemodereerd door voormalig artistiek directeur van IDFA en oud-voorzitter van de KNAW (Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen) Barbara Visser. Barbara is zelf beeldend kunstenaar en filmmaker en ontwikkelt een master over het visualiseren van wetenschap.   

Deze workshop is alleen toegankelijk op aanmelding, beperkt aantal plekken beschikbaar. 


Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.