.jpg?format=cvw1280cvh715crw1280crh715)
.jpg?format=cvw2560cvh950crw2560crh950)
Inventing Tomorrow
- Taal nabespreking: Nederlands
Zes inspirerende tieners bereiden zich voor op ’s werelds grootste wetenschapswedstrijd voor middelbare scholen: de Intel International Science and Engineering Fair (ISEF). Gedreven door de problemen en ervaringen uit hun eigen leefomgeving, komen deze scholieren met grote ideeën en ingenieuze oplossingen voor de wereldwijde milieuproblematiek. Ze reizen af naar Los Angeles om deel te nemen aan ISEF en duizenden van hun leeftijdgenoten van over de hele wereld te ontmoeten. Al snel ontstaat er een gevoel van wereldwijde verbroedering, gericht op het verbeteren van de wereld.
TALK
Auto’s die rijden op waterstof, eetbare koffiebekers en verkoelende stadsbanken: ook in Nijmegen worden duurzame innovaties aangejaagd door studenten. Hoe richten we het onderwijs zo in dat leerlingen worden gestimuleerd om met nieuwe ideeën te komen? Hoe zorg je er als docent voor dat nieuwe innovaties in jouw klaslokaal ontstaan? Hoor het van de beste experts: innovatieve studenten zelf.
Samen met de Hogeschool Arnhem-Nijmegen (HAN) buigen we ons, geïnspireerd door Inventing Tomorrow, over deze vragen. Ook worden hier nieuwe innovaties gepitcht door studenten. Zo is het project GRØNNEHAGE een nieuw ontworpen stadsbank, die hittestress vermindert omdat de rugleuning een beplante muur vormt. Het bedrijf Edibles, geleid door jonge ondernemende studenten, verkoopt borden en bekers die eetbaar zijn, als alternatief op wegwerpservies van karton. En in het HAN Hydromotive Team werken jaarlijks veertien studenten aan het verbeteren van de door henzelf ontworpen waterstofauto. Het doel is om met zo min mogelijk brandstof zo ver mogelijk te kunnen rijden, terwijl er enkel zuurstof en water wordt uitgestoten. Laat je inspireren en ontdek hoe deze innovaties tijdens hun studie tot stand zijn gekomen.
Dit programma is open voor iedereen en bijzonder interessant voor docenten aan het middelbaar onderwijs, mbo en hoger onderwijs.
- Regisseur
- Laura Nix
- Land
- United States
- Duur
- 105 min
- Thema
- Educatie, Bètawetenschappen, Ecologie, Biologie, Natuurwetenschappen, Wereld van wetenschap, Geneeskunde, Citizen Science
- Type Film
- Documentaire
- Jaar
- 2018
- Taal
- Engels, Spaans, Indonesisch
- Ondertiteling
- Engels
- Producer
- Laura Nix, Diane Becker, Melanie Miller
- Editor
- Helen Kearns