InScience Film Festival
Inventing Tomorrow

Inventing Tomorrow

  • Taal nabespreking: Nederlands
  •  - 
  • € 2,50

Zes inspirerende tieners bereiden zich voor op ’s werelds grootste wetenschapswedstrijd voor middelbare scholen: de Intel International Science and Engineering Fair (ISEF). Gedreven door de problemen en ervaringen uit hun eigen leefomgeving, komen deze scholieren met grote ideeën en ingenieuze oplossingen voor de wereldwijde milieuproblematiek. Ze reizen af naar Los Angeles om deel te nemen aan ISEF en duizenden van hun leeftijdgenoten van over de hele wereld te ontmoeten. Al snel ontstaat er een gevoel van wereldwijde verbroedering, gericht op het verbeteren van de wereld.


TALK 

Auto’s die rijden op waterstof, eetbare koffiebekers en verkoelende stadsbanken: ook in Nijmegen worden duurzame innovaties aangejaagd door studenten. Hoe richten we het onderwijs zo in dat leerlingen worden gestimuleerd om met nieuwe ideeën te komen? Hoe zorg je er als docent voor dat nieuwe innovaties in jouw klaslokaal ontstaan? Hoor het van de beste experts: innovatieve studenten zelf.

Samen met de Hogeschool Arnhem-Nijmegen (HAN) buigen we ons, geïnspireerd door Inventing Tomorrow, over deze vragen. Ook worden hier nieuwe innovaties gepitcht door studenten. Zo is het project GRØNNEHAGE een nieuw ontworpen stadsbank, die hittestress vermindert omdat de rugleuning een beplante muur vormt. Het bedrijf Edibles, geleid door jonge ondernemende studenten, verkoopt borden en bekers die eetbaar zijn, als alternatief op wegwerpservies van karton. En in het HAN Hydromotive Team werken jaarlijks veertien studenten aan het verbeteren van de door henzelf ontworpen waterstofauto. Het doel is om met zo min mogelijk brandstof zo ver mogelijk te kunnen rijden, terwijl er enkel zuurstof en water wordt uitgestoten. Laat je inspireren en ontdek hoe deze innovaties tijdens hun studie tot stand zijn gekomen.

Dit programma is open voor iedereen en bijzonder interessant voor docenten aan het middelbaar onderwijs, mbo en hoger onderwijs.

Regisseur
Laura Nix
Land
United States
Duur
105 min
Thema
Geneeskunde, Citizen Science, Educatie, Bètawetenschappen, Ecologie, Biologie, Natuurwetenschappen, Wereld van wetenschap
Type Film
Documentaire
Jaar
2018
Taal
Engels, Spaans, Indonesisch
Ondertiteling
Engels
Producer
Laura Nix, Diane Becker, Melanie Miller
Editor
Helen Kearns

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.