InScience Film Festival
Into the Ice

Into the Ice

Film

  •  - 
  • LUX 3
  • € 10,00

Into the Ice neemt je mee naar de loopgraven van de klimaatcrisis: de permafrost van Groenland. Het ijs smelt hier in hoog tempo, waardoor de zeespiegel enorm zal stijgen en de gevolgen voor onze planeet niet te overzien zijn. In het kielzog van onvervaarde glaciologen daal je tientallen meters diep het ijs in, voor een unieke reis naar het smeltende hart van de klimaatverandering.


TALK Verdwijnende gletsjerlandschappen en een stijgende zeespiegel zorgen bij veel mensen voor een beklemmend gevoel.  Een lastig onderwerp om over te praten. Geestelijk verzorger Evanne Nowak houdt zich daarom al een aantal jaar bezig met klimaatangst: hoe gaan we ermee om, zonder verlamd te raken? 

Na afloop van de film verzorgt ze een gezamenlijke therapiesessie, waarin klimaatangsten bespreekbaar worden. Je zal merken dat je niet alleen bent met je klimaatangsten. Samen leer je om negatieve emoties om te zetten in nieuwe hoop. 

Deze workshop duurt van 15:00 tot 16:00 uur. Er zijn 35 plekken beschikbaar. Bij het betreden van de filmzaal kun je je gratis aanmelden voor de therapiesessie na afloop. Ben dus op tijd als je mee wilt doen. 

Regisseur
Lars Henrik Ostenfeld
Land
Denmark
Duur
85 min
Thema
Bètawetenschappen, Ecologie, Natuurwetenschappen
Type Film
Documentaire
Jaar
2021
Taal
Deens
Ondertiteling
Engels
Producer
Malene Flindt Pedersen
Editor
Marion Tuor

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.