InScience Film Festival
InScience doet Research @ de Bieb

InScience doet Research @ de Bieb

  •  - 
Gratis

Kom jij meedoen aan wetenschappelijk onderzoek? Op InScience staan wetenschappers uit heel Nederland met innovatieve, interactieve en visuele experimenten. Wetenschap van dichterbij ervaren kan bijna niet! Ontdek alle mogelijkheden bij het infopunt in Café Lux.

Een taboe doorbrekend spel
Onderzoekers aan de TU Delft hebben ervaringen van mensen met overgewicht verwerkt in een innovatief bordspel, onderdeel van het HealthyStoryTelling project. Het spel is niet alleen leuk maar ook erg leerzaam. Pak deze mooie kans om een keer in de schoenen van iemand anders te staan of om je eigen verhaal te delen. Sluit aan of doe mee met een groep van maximaal zes personen.
Donderdag 7 nov – vrijdag 8 nov: 12.00 tot 18.00
Zaterdag 9 nov – zondag 10 nov: 13.00 tot 17.00

Een wonderbaarlijk VR-museum
Simone Ritter, Rob Holland en Iris Verpaalen van de Behaviour Change and Well-Being groep van de Radboud Universiteit, doen onderzoek naar de wil om te innoveren en de rol die onzekerheid hierbij speelt. Voor hun onderzoek gebruiken zij een speciaal ontworpen spelomgeving. Laat je verrassen door deze interactieve VR-installatie.
Donderdag 7 nov – vrijdag 8 nov: 12.00 tot 18.00
Zaterdag 9 nov – zondag 10 nov: 13.00 tot 17.00

Overwin je spreekangst
Vind jij presenteren zo eng dat je het graag helemaal zou vermijden? Je bent dan niet de enige. Spreekangst is namelijk een veel voorkomend fenomeen: maar liefst een derde van de mensen heeft hier last van. Onderzoeksters Elze Landkroon en Evi-Anne van Dis van de Universiteit Utrecht testen een nieuwe techniek om mensen met spreekangst te helpen. Kom oefenen met presenteren in virtual reality!
Wil je weten of jij ook mee kunt doen aan dit onderzoek? Beantwoord via deze link een paar korte vragen of loop langs tijdens het festival.
Donderdag 7 nov – vrijdag 8 nov: 12.00 tot 18.00
Zaterdag 9 nov: 12.00 tot 17.00
Zondag 10 nov: 13.00 tot 17.00


Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.