InScience Film Festival
InScience doet Research @ LUX

InScience doet Research @ LUX

  •  - 
Gratis

Kom jij meedoen aan wetenschappelijk onderzoek? Op InScience staan wetenschappers uit heel Nederland met innovatieve, interactieve en visuele experimenten. Wetenschap van dichterbij ervaren kan bijna niet! Ontdek alle mogelijkheden bij het infopunt in Café Lux.

Denk jij met je onderbuik?
De onderzoekers van het Hot Politics Lab (Universiteit van Amsterdam) bestuderen bewuste en onbewuste reacties op beelden uit de politiek. Reacties op deze politieke kwesties worden vaak gegeven vanuit een onderbuikgevoel, maar zijn deze lichamelijke gevoelens daadwerkelijk betrouwbaar? Kom langs en neem deel aan dit korte experiment.
Donderdag 7 nov – zaterdag 9 nov: 13.00 tot 21.00
Zondag 10 nov: 13.00 tot 19.00

Wat heb jij in je broek?
Elk jaar worden in Nederland kinderen geboren met een variatie van het geslachtsdeel. Het DSD-team van het Radboud UMC heeft een anonieme vragenlijst samengesteld om erachter te komen hoe mensen in het algemeen tegen hun geslachtsdeel aankijken. Deze informatie willen ze gebruiken om ouders, kinderen en jongeren te helpen bij de besluitvorming om een variatie al dan niet te opereren. Uit onderzoek blijkt dat hoe tevreden je bent over je uiterlijk te maken heeft met hoe mooi jij jezelf vindt, en niet met hoe je er daadwerkelijk uitziet. Geldt dit ook voor iemands tevredenheid over hun geslachtsdeel?
Zaterdag 9 nov: 13.00 tot 21.00
Zondag 10 nov: 13.00 tot 19.00


Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.