InScience Film Festival
In Wolf Country

In Wolf Country

Film

  •  - 
  • LUX 6
  • € 12,50

Het zal weinig mensen ontgaan zijn: na een lange afwezigheid is de wolf weer terug in West-Europa. Deze documentaire toont hoe de terugkeer van de wolf in Duitsland te danken is aan democratisch genomen beslissingen, die zorgvuldig worden beheerd binnen een bureaucratisch kader. 

We volgen wetenschappers, natuurbeschermers en schaapherders, die om uiteenlopende redenen de wolf scherp in de gaten houden. We zien hen aan het werk in het veld en laboratoria, en maken mee hoe ze zich mengen in het publieke debat over de wolf – dat helaas gespeend is van feitelijke en toetsbare kennis. 


TALK Er was eens een grote boze wolf. Maar was hij eigenlijk wel echt zo groot en boos? Schrijver Maartje Franken neemt ons mee in haar speciaal voor vanavond geschreven verhaal met de wolf in de hoofdrol. Dierecoloog Hugh Jansman (Wageningen Universiteit) vertelt ons vervolgens alles over de impact die de terugkomst van de wolf heeft op de maatschappij en natuur. Want waarom zijn we angstig voor de wolf en wat maakt het samenleven met de wolf waardevol?  

Voertaal Talk: Nederlands

Regisseur
Ralf Bücheler
Land
Germany
Duur
102 min
Thema
-
Type Film
Documentaire
Jaar
2023
Taal
Duits
Ondertiteling
Engels
Producer
Ingo Fliess
Editor
Anja Pohl

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.