InScience Film Festival
In Silico + talk

In Silico + talk

  • Taal nabespreking: Nederlands
  •  - 
  • € 10,00

In 2009 kondigde Henry Markram het zeer ambitieuze Human Brain Project aan. In dit peperdure project met veel publiciteit wordt geprobeerd binnen tien jaar een complete computersimulatie van het brein te ontwikkelen. Regisseur Noah Hutton krijgt vanaf de start volledige toegang achter de schermen en legt genadeloos vast hoe het is om te werken aan een project waar misschien wel te veel op het spel staat. In Silico dompelt je onder in de wereld van wetenschappelijke topsport, investeringen van miljoenen dollars, grote ego’s en nog grotere ambities. 


TALK
Paul Tiesinga (Radboud Universiteit en het Donders Instituut) is vanaf het begin betrokken bij het Human Brain Project en op de hoogte van alle ins en outs. Hij vertelt over het verleden, het heden en de toekomst van het immense onderzoeksproject. Wat heeft jaren onderzoek opgeleverd over de kennis van het brein? En zal het volledige ‘in silico’ hersenmodel er ooit komen? 

Wil je meer dan één film bezoeken? Koop dan de InScience Strippenkaart!

OVERIGE VERTONINGEN
Deze film is van 10 – 21 november ook online te kijken via InScience Online. Deze film is via InScience on Tour ook te zien in:

Regisseur
Noah Hutton
Land
United States
Duur
83 min
Thema
Bètawetenschappen, Neurologie, Kunstmatige Intelligentie
Type Film
Documentaire
Premiere
Dutch premiere
Jaar
2020
Taal
Engels
Ondertiteling
-
Producer
Jesse Miller, Kellen Quinn, Taylor Hess
Editor
Noah Hutton

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.