InScience Film Festival
In Silico

In Silico

  • Taal nabespreking: Nederlands
  •  - 
  • € 10,00

In 2009 kondigde Henry Markram het zeer ambitieuze Human Brain Project aan. In dit peperdure project met veel publiciteit wordt geprobeerd binnen tien jaar een complete computersimulatie van het brein te ontwikkelen. Regisseur Noah Hutton krijgt vanaf de start volledige toegang achter de schermen en legt genadeloos vast hoe het is om te werken aan een project waar misschien wel te veel op het spel staat. In Silico dompelt je onder in de wereld van wetenschappelijke topsport, investeringen van miljoenen dollars, grote ego’s en nog grotere ambities. 


GEANNULEERD – TALK
Let op: de talk is geannuleerd.
In de wetenschap vieren we successen en krijgen de opmerkelijkste ontdekkingen ieder jaar een Nobelprijs uitgereikt. Maar over de mislukkingen die daaraan vooraf gaan, wordt nauwelijks over gesproken. Tijd om falen in de spotlight te zetten! Rector Magnificus Han van Krieken (Radboud Universiteit), Clark Nowack (HAN) en Lema Salah (Radboud Universiteit) delen hun eerlijke verhalen over de tegenslagen die zij tegenkomen en –kwamen. Welke lessen haal je hieruit? En welke parels zitten er verborgen achter mislukkingen?

Wil je meer dan één film bezoeken? Koop dan de InScience Strippenkaart!

OVERIGE VERTONINGEN
Deze film is van 10 – 21 november ook online te kijken via InScience Online. Deze film is via InScience on Tour ook te zien in:

Regisseur
Noah Hutton
Land
United States
Duur
83 min
Thema
Bètawetenschappen, Neurologie, Kunstmatige Intelligentie
Type Film
Documentaire
Premiere
Dutch premiere
Jaar
2020
Taal
Engels
Ondertiteling
-
Producer
Jesse Miller, Kellen Quinn, Taylor Hess
Editor
Noah Hutton

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.