InScience Film Festival
GEODESIA by Wesley Goatley

GEODESIA by Wesley Goatley

  • Taal nabespreking: Engels
  •  - 
  • € 7,50

Elke minuut verdwijnen er 33.800 plastic flessen in de zee.
Elke minuut worden er 4.333.560 Youtubefilmpjes bekeken.

Dit soort statements proberen wereldwijd gebeurtenissen met betrekking tot bijvoorbeeld klimaatverandering en de wereldeconomie naar een menselijke schaal te brengen. In GEODESIA van Wesley Goatley zijn deze vereenvoudigde en ongenuanceerde statements de basis van een dynamische, polyritmische en audiovisuele performance. De intense ritmes en beelden maken van deze data over urgente kwesties een lichamelijke ervaring, iets wat niet mogelijk is wanneer deze kwesties in traditionele media besproken worden. Wesley Goatley (UK) is kunstenaar en onderzoeker op het gebied van digitale media. Zijn kunstpraktijk richt zich op de geschiedenis, politiek en esthetiek van data, machine learning en netwerktechnologieën.

Na afloop van de performance vindt er een gesprek plaats tussen Wesley Goatley en Lisa Doeland, buitenpromovendus bij Geschiedenis van de filosofie aan de Radboud Universiteit Ze zullen spreken over de impact van de grootschalige en wereldwijde verschuivingen in het klimaat en hoe deze uitgedrukt worden in data. Hoe kan kunst betekenis geven aan de reflectie hierop? Het gesprek wordt gemodereerd door Kiane de Kleijne, PhD student aan de Department of Environmental Science van de Radboud Universiteit.

Deze performance en het nagesprek worden georganiseerd in samenwerking met Oddstream. Oddstream is een afdeling van de Lindenberg die werkt op het snijvlak van kunst en digitale technologie. 


Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.