InScience Film Festival
Fauna

Fauna

Film

  • Taal nabespreking: Nederlands
  •  - 
  • LUX 2
  • € 12,50

Geitenherder Valeriano woont aan de rand van Barcelona, naast een laboratorium voor dierproeven – waar hij ook voor werkt. Terwijl hij met lede ogen aanziet hoe zijn beroep langzaam maar zeker uitsterft, lijken de wetenschappers drukker dan ooit met hun jacht op nieuwe medicijnen en vaccins. 

Een documentaire die mens, natuur en wetenschap met elkaar verbindt door het persoonlijke verhaal van deze geitenherder, die ziek is en zijn pijn stilt met pillen. De film toont op elegante wijze hoe dood en leven met elkaar verknoopt zijn. 


TALK Dierproeven — een noodzakelijk kwaad? Gaat de medische innovatie achteruit zonder proefdieren of kunnen we ons redden met alternatieven? Waar ligt de grens van morele toelaatbaarheid? In het Radboudumc doen ze onderzoek met proefdieren. Voorafgaand aan de film gaan we in discussie. Judith Homberg (Radboudumc & Donders Instituut) doet gedragsonderzoek met ratten en kan dit moeilijk zonder dieren doen. Ze breekt een lans voor zo diervriendelijk mogelijke experimenten. Jos Smits (Radboudumc) doet onderzoek naar en met huidorganoïden: een alternatief op proefdieren. En Frans Stafleu (Universiteit Utrecht) praat mee als dierethicus. 

Voertaal Talk: Nederlands

Regisseur
Pau Faus
Land
Spain
Duur
74 min
Thema
-
Type Film
Documentaire
Premiere
Dutch premiere
Jaar
2023
Taal
Catalaans, Spaans
Ondertiteling
Engels
Producer
Ventura Durall
Editor
Julia R. Aymar

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.