InScience Film Festival
Fantastic Voyage

Fantastic Voyage

  • Taal nabespreking: Nederlands
  •  - 
  • € 10,00

Wie kent de oude kinderserie Er was eens… het leven nog? Fantastic Voyage is het origineel! In deze science-fictionklassieker wordt een groep dokters en wetenschappers gekrompen tot minuscuul formaat en met een onderzeeër het lichaam van een andere wetenschapper ingespoten. Daar moeten ze de gevaren van het lichaam overleven om de meest riskante hersenoperatie uit de geschiedenis uit te voeren. 


GEANNULEERD – TALK
Let op: de talk is geannuleerd.
De reis door het lichaam in Fantastic Voyage was fictie. Maar vandaag de dag kunnen we dankzij technische innovaties steeds beter door het lichaam ‘reizen’. We gaan in gesprek met twee personen die ons helpen om beter in de darmen te kijken. Aniek Even (OnePlanet) werkt aan een inslikbare sensor in pilvorm. Mark Rijpkema (Radboudumc) ontwikkelde een manier om kankercellen in de darmen te laten oplichten, zodat deze beter zichtbaar worden bij darmonderzoek.  

Na afloop van het programma staat de HAN University of Applied Science voor je klaar met een VR-game waarin je zelf door het lichaam kan reizen.  

Wil je meer dan één film bezoeken? Koop dan de InScience Strippenkaart!

Regisseur
Richard Fleischer
Land
United States
Duur
100 min
Thema
Science-fiction, Biologie, Geneeskunde
Type Film
Fictiefilm
Jaar
1966
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Producer
Saul David

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.