InScience Film Festival
Confessions of a Good Samaritan

Confessions of a Good Samaritan

Film

  • Taal nabespreking: Nederlands
  •  - 
  • LUX 6
  • € 12,50

Zou jij een nier doneren aan iemand die je niet kent om het leven van diegene te redden? Filmmaker Penny Lane gaat in Confessions of a Good Samaritan op een persoonlijke zoektocht naar de aard van altruïsme, door een van haar nieren te doneren aan een onbekende.  

In haar documentaire duikt ze in de ethische vragen rondom orgaantransplantatie en maakt ze uitstapjes naar filosofie en sociologie, in een stijl die we ook uit eerdere documentaires van haar kennen: fris en met veel humor verteld. 


TALK Zou jij je nier doneren aan familie? Of aan je vrienden? En wat als een vreemde een nier nodig heeft? We gaan samen op zoek naar de factoren die meespelen bij deze keuze. We doen dat met het nierdonatieteam van het Radboudumc: Marije Baars, arts gespecialiseerd in nierziektes, en Maaike Bennett, een maatschappelijk werker die nierdonateurs mentaal begeleidde. We gaan in gesprek over het proces van orgaandonaties en de ethische kwesties die daarmee gepaard gaan. Hoe is het om te werken met zowel mensen met nierziektes als mensen die hun gezonde nieren afstaan?   

Voertaal Talk: Nederlands

Regisseur
Penny Lane
Land
United States
Duur
102 min
Thema
-
Type Film
Documentaire
Premiere
Dutch premiere
Jaar
2023
Taal
Engels
Ondertiteling
-
Producer
Gabriel Sedgwick
Editor
Hannah Buck
Cast
Penny Lane

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.