InScience Film Festival
City Lab

City Lab

  •  - 
Gratis

In het City Lab van NEMO onderzoeken we tijdens Inscience samen met jou, experts en ontwerpers hoe we DNA-technologie op een verantwoorde manier kunnen inzetten. Waar ligt voor jou de grens en waarom? Samen met het project #DNAdialoog zorgen we ervoor dat de opbrengsten en inzichten hiervan onderdeel zijn in een verslag voor de regering. Kom langs in de bibliotheek en neem deel aan prikkelende co-creaties, theaterinterventies en laat ons weten wat jij vindt en wil! Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

  1. De Kennismakers. De City Lab Kennismakers willen graag jouw mening weten. 
  2. Silent Disco Meningenfabriek. In de Meningenfabriek (her)ontwerpen we meningen. Genetische Modificatie kan ons leven ingrijpend veranderen. Daar heb jij vast een mening over. 
  3. DNA Scenario’s. In de City Lab Scenario`s ben jij de ontwerper van jouw toekomst. Welke keuzes maak jij als het gaat om DNA-technologie? Onze experts en ontwerpers schetsen letterlijk jouw visie op de toekomst. 
  4. De Filterbubbel. Wegwijs in je eigen filterbubbels. Wil je nog meer delen, geef je dan op voor een extra interview. 
  5. Het Kladblok. Wel een mening, idee of wens over GMO en DNA-technologie, maar geen zin om er oeverloos over te praten? Schrijf, kladder en teken het gewoon op ons Kladblok. 
  6. De Filterbrillen. Onze mening wordt gekleurd door onze filterbubbels. Eenmaal in de bubbel, gaan belangrijke inzichten met een ander perspectief aan je voorbij. Ook jij zit in een filterbubbel. Kom je er nog uit? Of wil je naar een nieuwe? 

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.