InScience Film Festival
Cinepoems

Cinepoems

Film

  • Taal nabespreking: Nederlands
  •  - 
  • LUX 2
  • € 0,00

Wat gebeurt er als dichters en filmmakers de handen ineen slaan? Wat voor een moois ontstaat er op het snijvlak van poëzie en film? En hoe kunnen ‘cinepoems’ en artistiek onderzoek worden verweven?  

Voor het project Nieuwe Gronden sloegen literatuurorganisatie Wintertuin en InScience Film Festival dit jaar de handen ineen. We koppelden twee duo’s van ieder een dichter en een schrijver en daagden hen uit om een thema naar keuze via artistiek onderzoek aan te vliegen. Het eindresultaat: twee prachtige cinepoems.   

Vanavond gaan de films in première. We zien het werk van Lakaaysha (KAAYA) van Ewijk & Puck Füsers en Rutger Nijkamp & Femke Zwiep. We spreken met de makers over het maakproces: Hoe was het om over disciplines heen te werken? Wat hebben ze geleerd over artistiek onderzoek?  

En we gaan verder in op de waarde van artsitiek onderzoek. Wat is het precies? Hoe verschilt het van wetenschappelijk onderzoek? En hoe kan het elkaar versterken?  

Dit programma is een samenwerking tussen InScience Film Festival en literatuurorganisatie Wintertuin, en is mede mogelijk gemaakt door het Cultuurfonds Gelderland, het Filmfonds, VEVAM en het Lira Fonds. 

Dit programma is in het Nederlands


7+1

7+1

Regisseur
Lakaaysha (KAAYA) van van Ewijk
Land
The Netherlands
Duur
6 min
Thema
-
Type Film
Korte film
Jaar
2024
Taal
-
Ondertiteling
-
object permanence of desire

object permanence of desire

Regisseur
Rutger Nijkamp
Land
The Netherlands
Duur
5 min
Thema
-
Type Film
Korte film
Jaar
2024
Taal
-
Ondertiteling
-

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.