InScience Film Festival
Arrival

Arrival

Film

  • Taal nabespreking: Nederlands
  •  - 
  • LUX 1
  • € 12,50

Er arriveren buitenaardse schepen op aarde. Komen ze in vrede? Een linguïst wordt opgeroepen door het leger om contact te maken met de buitenaardse wezens.  

 Moderne sci-fi klassieker van Denis Villeneuve (Blade Runner 2049, Dune, Dune: Part Two) over taal en werkelijkheid, over taal áls werkelijkheid – naar de Sapir-Whorfhypothese, die stelt dat de specifieke taal die gesproken wordt van invloed is op de manier waarop over de werkelijkheid gedacht wordt. Dat is verpakt in een meeslepende, grootse en originele productie, vol intrigerende ideeën. 


TALK Als er iemand onbekende talen kan ontcijferen dan is dat de Peruaanse taalwetenschapper en ‘hyperpolyglot’ Luis Miguel Rojas Berscia – die toen hij eenmaal 18 talen sprak maar is gestopt met tellen. Overal waar hij komt, onderzoekt hij de grammatica en structuren van de lokale taal en schrijft hij deze op zodat ze niet verloren gaan. Na Arrival vertelt Rojas Berscia hoe hij dat doet en in hoeverre talen invloed hebben op hoe je de wereld ziet. Of is de taal die je spreekt juist een weerspiegeling van je wereldbeeld?  

Dit programma is een samenwerking met Language in Interaction. Voertaal Talk: Nederlands.

Regisseur
Denis Villeneuve
Land
United States
Duur
116 min
Thema
Ruimtevaart, Alfawetenschappen, Science-fiction, Taalkunde
Type Film
Fictiefilm
Jaar
2016
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Producer
Dan Levine, Shawn Levy, David Linde, Karen Lunder, Aaron Ryder
Editor
Joe Walker
Cast
Amy Adams, Forest Whitaker, Jeremy Renner, Michael Stuhlbarg

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.