InScience Film Festival
Archive of the Future

Archive of the Future

Film

  •  - 
  • LUX 1
  • € 12,50

Het Natuurhistorisch Museum in Wenen herbergt vele werelden die het volledige spectrum van de evolutie vertegenwoordigen. In dit wereldberoemde kennisinstituut wordt alles verzameld wat mensen door de eeuwen heen hebben gevonden, afkomstig van onze aarde én de ruimte, om te archiveren en bestuderen in naam van evolutionair onderzoek.

Deze documentaire werpt een licht op deze bevroren verledens, door een fascinerende kijk achter de schermen te bieden van dit gigantische onderzoeksproject. Want het verleden biedt ook antwoorden op hedendaagse vragen over de toekomst van ons bestaan op aarde. 


TALK Ook in Nijmegen zijn de schatten van de aarde te bewonderen, in het museum voor natuur en cultuurhistorie De Bastei. Iedere week komen preparateurs samen om hun collectie uit te breiden. Ook hoofd van de collectie Daphne Niehoff zet regelmatig haar mes in een vogel of reptiel. In dit programma legt ze de stappen uit vanaf ontleding tot het opzetten van de dieren. Ook licht ze een tipje van de sluier op van hun eigen archief. Vol met zoogdieren, vlinders, torren en exotische exemplaren die in lang vervlogen dagen zijn meegebracht door missionarissen uit tropische oorden.  

Dit programma in een samenwerking met De Bastei.

Beautiful figures

Beautiful figures

Gedachten rollen over de pagina’s van een persoonlijk notitieboekje, bewaard tijdens een verblijf in verschillende wetenschappelijke laboratoria in Zürich. Ze zweven van de een naar de ander, als een mindmap van onvoltooide ideeën over geheugen, medische beeldvorming, cellen en veroudering.

Regisseur
Soetkin Verstegen
Land
Switzerland, Belgium
Duur
4 min
Thema
-
Type Film
Animatie, Korte film
Premiere
Dutch premiere
Jaar
2023
Taal
geen dialoog
Ondertiteling
-
Archive of the Future

Archive of the Future

Het Natuurhistorisch Museum in Wenen herbergt vele werelden die het volledige spectrum van de evolutie vertegenwoordigen. In dit wereldberoemde kennisinstituut wordt alles verzameld wat mensen door de eeuwen heen hebben gevonden, afkomstig van onze aarde én de ruimte, om te archiveren en bestuderen in naam van evolutionair onderzoek.  Deze documentaire werpt een licht op deze bevroren verledens, door een fascinerende kijk achter de schermen te bieden van dit gigantische onderzoeksproject. Want het verleden biedt ook antwoorden op hedendaagse vragen over de toekomst van ons bestaan op aarde. 

Regisseur
Joerg Burger
Land
Austria
Duur
90 min
Thema
-
Type Film
Documentaire
Premiere
Dutch premiere
Jaar
2023
Taal
Duits
Ondertiteling
Engels

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.