InScience Film Festival
Absolute Denial + talk

Absolute Denial + talk

  • Taal nabespreking: Nederlands
  •  - 
  • € 10,00

Absolute Denial is een animatie science-fictionthriller waarin een machine het leven overneemt van zijn maker. De eigenzinnige, jonge computerprogrammeur David creëert de meest briljante kunstmatige intelligentie ooit. Zijn supercomputer werkt precies zoals gehoopt: perfect. Maar door zijn obsessie raakt David geïsoleerd van zijn vrienden en familie. Nu is zijn enige contact nog een machine die slimmer is dan hijzelf… 


TALK
”We don’t want ArtificiaI Intelligence to be like us. We want it to be better than us”, zegt de briljante programmeur David in Absolute Denial. Al eeuwen gebruikt de mensheid technologie om boven zichzelf uit te stijgen. Maar wat staat ons te wachten als die technologie inderdaad slimmer en creatiever wordt dan wij? Of zijn we dat punt al lang voorbij? En wat kunnen wij dan leren van de algoritmes die we zelf hebben gebouwd? 

Hierover gaan we in gesprek met hoogleraar kunstmatige intelligentie Tom Heskes (Radboud Universiteit) en beeldend kunstenaar Bram Ellens. Tom Heskes is gespecialiseerd in lerende machines en ontwikkelde vele praktische toepassingen voor kunstmatige intelligentie. Bram Ellens creërde op Buitenplaats Doornburgh een kennel vol gekooide robots die ons een spiegel voorhouden met hun levensechte gedrag. Eentje mag speciaal voor dit programma een middag uit de kennel mee naar InScience.

Samen verdiepen we ons in de fascinerende wereld van slimme algoritmes en lerende machines. Misschien vinden we zelfs een antwoord op hoe we voorkomen dat de gedroomde samenwerking tussen mens en machine verandert in een nachtmerrie.

Dit programma is een samenwerking met Radboud Academy

Wil je meer dan één film bezoeken? Koop dan de InScience Strippenkaart!

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.