InScience Film Festival
Absolute Denial

Absolute Denial

  • Taal nabespreking: Engels
  •  - 
  • € 10,00

Absolute Denial is een animatie science-fictionthriller waarin een machine het leven overneemt van zijn maker. De eigenzinnige, jonge computerprogrammeur David creëert de meest briljante kunstmatige intelligentie ooit. Zijn supercomputer werkt precies zoals gehoopt: perfect. Maar door zijn obsessie raakt David geïsoleerd van zijn vrienden en familie. Nu is zijn enige contact nog een machine die slimmer is dan hijzelf… 


GEANNULEERD – TALK
Let op: de talk is geannuleerd.
Onze toekomst lijkt de toekomst te worden van kunstmatige intelligentie, met zowel goede kanten (het verbeteren van de wereld) als slechte kanten (wat als het de wereld overneemt?). Een van de vele kanttekeningen bij kunstmatige intelligentie is de menselijke vooringenomenheid, die leidt tot het in stand houden van sociale ongelijkheid. Wat is de volgende stap? De vooroordelen in de kunstmatige intelligentie verminderen. Hoe ziet kunstmatige intelligentie er idealiter uit? 

In dit programma neemt sociaal wetenschapper Nychenda Fecunda ons mee op een interactieve denkbeeldige ervaring. Filosoof Anya Topolski (Radboud Universiteit), Arjîn Elgersma (theoreticus, DJ en organisator aan zowel de Erasmus Universiteit als KLAUW collective) en Yagmur Güçlütürk (expert op het gebied van kunstmatige intelligentie aan de Radboud Universiteit en Donders Instituut) zullen vanuit hun specifieke vakgebieden de toekomst van kunstmatige intelligentie bespiegelen en visualiseren. 

Wil je meer dan één film bezoeken? Koop dan de InScience Strippenkaart!

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.