InScience Film Festival
A Year in a Field

A Year in a Field

Film

  • Taal nabespreking: Nederlands
  •  - 
  • LUX 1
  • € 12,50

Al millennia lang houdt hij de wacht, een metershoge monoliet in een Engels veld. De met drie BAFTA awards bekroonde documentairemaker Christopher Morris hield deze rots een jaar lang gezelschap en maakte een contemplatieve en poëtische documentaire over tijd en geologisch geduld. 

De film is ook een stille schreeuw over de klimaatcrisis en een indringende mijmering over wat leven is. Een film vol ideeën die diep resoneren, verteld als indringende droom die je wakker schudt.


TALK Wat doen wij met het gras? Hoe is het voor de algen om al eeuwen op deze steen te leven? Welke rol spelen de vogels? Als we het leven op deze planeet beter willen begrijpen, moeten we andere perspectieven zien dan alleen die van de mens. Wat leren we door te denken vanuit het gras, de vogels, het veld, de lucht of simpelweg de steen in het midden van het veld? Erik Jansen, lector Sociale Duurzame Praktijken aan HAN University of Applied Sciences, neemt ons mee in een reflectie die de mens eens niet centraal stelt. Wat gebeurt er als we onze focus verschuiven? 

Dit programma is een samenwerking met het kunst-voor-klimaat-festival Nimma Aan Zee. Voertaal: Nederlands.

Regisseur
Christopher Morris
Land
United Kingdom
Duur
85 min
Thema
-
Type Film
Documentaire
Premiere
Dutch premiere
Jaar
2022
Taal
Engels
Ondertiteling
Engels
Producer
Denzil Monk
Editor
Christopher Morris

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.