InScience Film Festival

Veelgestelde vragen

Hier vind je informatie over de kaartverkoop, locaties en het programma van InScience. Staat jouw vraag er niet tussen? Mail je vraag dan naar info@insciencefestival.nl.

InScience 2024

Hoe ziet het festival er dit jaar uit?

Het programma bestaat uit de beste wetenschapsfilms die in het afgelopen jaar zijn verschenen, met daarnaast tientallen Talks, exposities, installaties en een juniorprogramma.

InScience in LUX: 12 – 17 maart 2024

Zoals vanouds orgsaniseert InScience filmvertoningen, Talks en andere programma’s in en rondom de zalen van LUX.

Wanneer start de kaartverkoop?

Tickets zijn vanaf 15 februari te koop via deze website. Het complete programma staat vanaf dan ook online. Reserveren van kaarten is niet mogelijk.

InScience in LUX

Waar vindt het festival plaats?

LUX Nijmegen is de hoofdlocatie van het festival. Meerdere filmzalen worden gebruikt om het filmprogramma te vertonen. Het café en de kassa van LUX zijn de centrale ontmoetings- en informatiepunten van het festival, hier zijn ook exposities en installaties te zien.

Hoe koop ik een ticket?

Vanuit het programma-overzicht op deze website kun je tickets kopen voor losse films, Talks en andere programmaonderdelen. Je kunt meerdere tickets in je online winkelwagen stoppen, zodat je ze in één keer kunt afrekenen.

Wij maken gebruik van het online kassasysteem van LUX. Heb je hier al een account, dan kun je deze gebruiken. Heb je niet eerder online tickets gekocht bij ons of bij LUX, dan is het nodig dat je een nieuw account aanmaakt.

Hoe koop ik een strippenkaart?

Met de InScience strippenkaart heb je recht op drie of vijf filmtickets tegen een voordelig tarief. Je kiest zelf welke films je bezoekt en je bent niet gebonden aan een vaste festivaldag. Per film kun je maximaal één ticket kopen met de strippenkaart.

Zo koop je de strippenkaart

  • Online, via de website: voor 3 films of 5 films. Per account kunnen meerdere online InScience strippenkaart worden gekocht. Je koopt eerst de strippenkaart met je InScience/LUX account en rekent de pas af. Vervolgens kun je drie voorstellingen bestellen voor € 0,00. Je kunt pas weer tickets tegen een regulier tarief bestellen nadat je de drie tickets met de strippenkaart hebt besteld.

Welke taal en ondertiteling hebben de films?

Dit wordt per film vermeld op de online programmapagina. Hier wordt ook vermeld wat de voertaal is van de Talk.

Zijn de talks en workshops in het Nederlands?

De Talks en workshops zijn in het Nederlands of in het Engels. Als een talk of workshop in het Engels is, staat dit expliciet vermeld bij de informatie over het programma-onderdeel.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.