InScience Film Festival

Veelgestelde vragen

Hier vind je informatie over de kaartverkoop, locaties en het programma van InScience. Staat jouw vraag er niet tussen? Mail je vraag dan naar support@insciencefestival.nl of bel met ons kantoor op: (+31)6 57 34 07 80.

Aanpassingen InScience in verband met coronamaatregelen

Vanavond om 19:00 uur heeft de overheid nieuwe maatregelen aangekondigd om de impact van het coronavirus in te dammen. Deze aangescherpte maatregelen hebben geen directe impact op de doorgang van InScience. Toch heeft de InScience-organisatie besloten aanpassingen door te voeren aan de programmering.

Bovenstaande betekent dat we alle randprogrammering voor zaterdag 13 en zondag 14 november annuleren. We blijven echter wel alle films vertonen en ook de expositie blijft geopend in doorstroomlocatie de Mariënburgkapel. Alle ticketkopers worden spoedig op de hoogte gebracht.

Je kunt bij InScience op dezelfde manier als de afgelopen dagen een film bezoeken. Dus met een geldig Coronatoegangsbewijs (CTB). Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om online films te bekijken. Verder wijzen wij je erop dat de horeca in LUX om 20:00 uur sluit. Je kunt echter wel een consumptie afhalen en meenemen naar de film.

InScience 2021

Hoe ziet het festival er dit jaar uit?

Het programma bestaat uit de beste wetenschapsfilms die in het afgelopen jaar zijn verschenen. Dit jaar presenteert InScience een hybride festival.

InScience in LUX: 10 – 14 november

Zoals vanouds orgsaniseert InScience filmvertoningen, talks en andere programma’s in en rondom de zalen van LUX en op verschillende locaties in Nijmegen.

InScience Online: 10 – 21 november

Als aanvulling daarop zal een deel van het programma t/m 21 november op ons online platform beschikbaar zijn voor iedereen in Nederland.

InScience on Tour: 15 november – 12 december

Daarnaast is het beste van het InScience-programma te zien in verschillende steden onder de titel InScience On Tour.

Wanneer start de kaartverkoop?

Tickets zijn vanaf 21 oktober te koop via deze website of vanaf 10 november aan de kassa van LUX. Het complete programma staat vanaf dan ook online. Reserveren van kaarten is niet mogelijk.

De kaartverkoop voor InScience Online start op 10 november via het online platform.

InScience in LUX

Waar vindt het festival plaats?

LUX Nijmegen is de hoofdlocatie van het festival. Meerdere filmzalen worden gebruikt om het filmprogramma te vertonen. Het café en de kassa van LUX zijn de centrale ontmoetings- en informatiepunten van het festival.

Verschillende programmaonderdelen vinden plaats buiten LUX, zoals Bibliotheek de Mariënburg, de Mariënburgkapel, Museum Het Valkhof, Regionaal Archief en YogaPoint. Deze locaties zijn op loopafstand van LUX.

Hoe koop ik een ticket?

Vanuit het programma-overzicht op deze website kun je tickets kopen voor losse films, talks en andere programmaonderdelen. Je kunt meerdere tickets in je online winkelwagen stoppen, zodat je ze in één keer kunt afrekenen. Het programma-overzicht staat vanaf 21 oktober  online.

Wij maken gebruik van het online kassasysteem van LUX. Heb je hier al een account, dan kun je deze gebruiken. Heb je niet eerder online tickets gekocht bij ons of bij LUX, dan is het nodig dat je een nieuw account aanmaakt.

Voor enkele gratis programma’s heb je een ticket nodig om de zaal in te kunnen. Bij deze programma’s vind je de button ‘reserveren’. Via deze button kun je een gratis ticket reserveren.

Vanaf 10 november is het ook mogelijk om tickets te kopen aan de kassa van LUX.

Hoe koop ik een strippenkaart?

Met de InScience strippenkaart heb je recht op drie filmtickets tegen een scherp tarief van € 25,00. Je kiest zelf welke films je bezoekt en je bent niet gebonden aan een vaste festivaldag. Per film kun je maximaal één ticket kopen met de strippenkaart.

Zo koop je de strippenkaart

  • Online, via de website. Per account kunnen meerdere online InScience strippenkaart worden gekocht. Je koopt eerst de strippenkaart met je InScience/LUX account en rekent de pas af. Vervolgens kun je drie voorstellingen bestellen voor € 0,00. Je kunt pas weer tickets tegen een regulier tarief bestellen nadat je de drie tickets met de strippenkaart hebt besteld.

Welke taal en ondertiteling hebben de films?

Alle films zijn Engelstalig gesproken of Engels ondertiteld. Dit is omdat wij een internationaal filmfestival zijn, en ook een internationaal publiek bedienen. Bij het desbetreffende programma staat de voertaal en of er wel of geen ondertiteling bij is.

Zijn de talks en workshops in het Nederlands?

De talks en workshops zijn in het Nederlands of in het Engels. Als een talk of workshop in het Engels is, staat dit expliciet vermeld bij de informatie over het programma-onderdeel.

Wat zijn de coronamaatregelen?

We volgen de coronamaatregelen die de overheid heeft vastgesteld. We vragen je daarom – naast je entreebewijs – om een coronatoegangsbewijs: een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat je hersteld bent van corona te tonen. Dit geldt op de volgende festivallocaties:

  • LUX Nijmegen
  • De Mariënburgkapel
  • Museum Het Valkhof
  • YogaPoint Nijmegen

Voor het programma in Bibliotheek De Mariënburg en Regionaal Archief geldt dat je – naast een eventueel entreebewijs – een mondkapje moet dragen. Let op: voor de InScience Pubquiz in Bibliotheek De Mariënburg is een coronatoegangsbewijs wel noodzakelijk.

Online platform

Hoe kom ik op het online platform?

Je komt vanaf 10 november op het online platform via deze link.

Hoe maak ik een account aan?

Dat kan door op de knop ‘account aanmaken’ te klikken op de homepage van het platform. Ook kun je klikken op het ‘sign in’ knopje rechts bovenin en vervolgens ‘sign up’ selecteren. Bovendien kun je ook klikken op de titel van de film die je wilt zien in het Filmprogramma overzicht, en dan een account aanmaken. Let op: voor het aanmaken van een account dien je een geldig e-mailadres te hebben waarop je het account kunt verifiëren.

Hoe kijk ik een film?

Om een film te kijken heb je een account nodig. Zodra je een account hebt kun je op de titel van de film klikken in Filmprogramma-overzicht en dan kom je, nadat je hebt ingelogd, op de pagina van de film waar je een ticket voor kan kopen. Vanuit iedere filmpagina kun je direct navigeren naar het gehele overzicht door op de knop ‘search’ links bovenin te klikken.

Hoe koop ik tickets en wat kost dit?

Tickets voor het online platform zijn vanaf 10 november te koop. Voor alle programma’s zijn losse tickets te koop. Deze tickets kosten € 6,00.

Ben je van plan meer dan 3 films te kijken? Koop dan een passpartout voor € 20,00.

Het kopen van een ticket gaat via zogeheten ‘credits’. Let op, de kaartverkoop stopt op 21 november om 22:00.

Wat zijn credits?

Deze heb je nodig om een film te kijken. Je kunt een credit kopen door na inlog op je account recht bovenin op ‘credits’ naast je naam te klikken. Hier kun je credits kopen. Deze kun je na aanschaf toepassen op de film naar keuze. Wanneer je een credit koopt vanaf de betreffende film, dan is die credit alleen geldig op die film en heb je 48 uur om de film te kijken.

Je kunt er ook voor kiezen om een passepartout te kopen. Deze kun je toepassen op het volledige Filmprogramma.

Kan ik alle films online bekijken?

Nee, niet alle films van het InScience programma van 2021 zijn online te bekijken. Daarnaast hebben we online extra programma’s die niet in LUX te zien zijn. Op deze pagina vind je een overzicht van de films die online te zien zijn.

Kan ik films vanuit het buitenland bekijken?

Nee, helaas zijn de films buiten Nederland ge-geoblockt. Dat betekent dat ze buiten Nederland niet te bekijken zijn.

Hoe lang kan ik films bekijken?

Van 10 november 20:00 t/m 21 november 24:00 zijn de online films te bekijken. Let op, de kaartverkoop stopt op 21 november om 22:00.

Hoe vaak kan ik een film bekijken?

Nadat je de gekochte credit aan een film hebt toebedeeld heb je 48 uur om de film te kijken. Binnen die 48 uur kan je de film, wanneer nodig, opnieuw starten.

Kan ik de film naar mijn tv streamen via Chromecast of AppleTV?

De player op het platform heeft geen mogelijkheid om direct te streamen. Wel kun je (als je de juiste versie gebruikt) je browser met behulp van een plugin naar je Chromecast of AppleTV sturen. Vanuit daar zou je de film moeten kunnen afspelen op je TV.

Hoe kan ik stemmen op de NTR Audience Award

Op de filmpagina waar je ook de film kijkt kun je onder het kopje Rating aangeven hoeveel sterren je de film wilt geven. Je kunt stemmen van 1 tot 5 sterren.  Je kunt t/m 21 november stemmen. Hierna zal de winnaar bekend gemaakt worden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.