InScience Film Festival

Veelgestelde vragen

Hier vind je informatie over de kaartverkoop, locaties en het programma van InScience. Staat jouw vraag er niet tussen? Mail je vraag dan naar support@insciencefestival.nl of bel met ons kantoor op: +31657340780.

Het festival

Wat is InScience?

InScience, International Science Film Festival Nijmegen is een van de grootste internationale filmfestivals voor de wetenschapsfilm in Europa en uniek in Nederland. Het programma bestaat uit de beste wetenschapsfilms die het afgelopen jaar wereldwijd zijn verschenen. Tijdens het festival ontmoeten internationale topwetenschappers, filmmakers en publiek elkaar om de nieuwste inzichten te delen die de wereld van morgen vormgeven. Lees hier meer over het festival.

Hoe ziet het festival er dit jaar uit?

Het programma van InScience wordt dit jaar op 3 manieren beschikbaar gemaakt:

 1. Filmprogramma in LUX
  Tussen 11 en 15 november vertonen we elke film uit ons programma eenmaal in de filmtheaters. De kaartverkoop voor het fysieke filmprogramma in LUX Nijmegen start op donderdag 22 oktober.
 2. Online programma met films, lezingen, panelgesprekken en meer
  Voor de meeste films geldt dat ze na de vertoning in LUX te zien zijn op het online platform van InScience. De gesprekken die we in eerste instantie in de zalen gepland hadden, verplaatsen voor een groot deel ook naar het online platform. Op gezette tijden kun je met deskundigen, creatieve denkers en wetenschappers in gesprek. Alle films en gesprekken blijven tot en met 22 november beschikbaar. De kaartverkoop voor het online programma start op 11 november.
 3. Filmprogramma in 10 andere universiteitssteden
  Om reisbewegingen voor bezoekers zoveel mogelijk te beperken, organiseren we een ‘best-of’-programma in 10 universiteitssteden in Nederland. Dit zijn onze satellietedities. Deze vinden plaats in: Amsterdam, Delft, Eindhoven, Groningen, Maastricht, Rotterdam, Tilburg, Twente, Utrecht en Wageningen.

Wat zijn de coronamaatregelen?

Voor de filmvertoningen in de filmtheaters volgen we de landelijke en regionale coronamaatregelen, aangevuld met de maatregelen die de locaties hanteren. Bekijk hier de update per stad/locatie:

Hoe kom ik bij LUX?

Het adres van LUX is: Mariënburg 38 – 39, 6511 PS Nijmegen

Parkeren

Rondom LUX vind je ruim voldoende parkeergelegenheid. De dichtstbijzijnde parkeergarages zijn:

In de parkeergarages in het centrum geldt van 18.00 tot 08.00 uur een goedkoop tarief van € 0,50 per uur. Parkeerplaatsen voor rolstoelgebruikers en gehandicapten vind je naast en tegenover copyshop Van Mameren in Klein Mariënburg.

Openbaar vervoer

LUX is ook goed te bereiken met het openbaar vervoer. Plan je reis makkelijk en snel via 9292 of met de planner van NS. In verband met alle maatregelen rondom het coronavirus, adviseren we je zo min mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Kaartverkoop

Filmprogramma in LUX: hoe koop ik tickets en wat kost dit?

Tickets voor het filmprogramma in LUX zijn vanaf 22 oktober te koop. Je kunt een ticket op twee manieren kopen:

 1. Online
  Wij maken gebruik van het online kassasysteem van LUX. Heb je hier al een account, dan kun je deze gebruiken. Heb je niet eerder online tickets gekocht bij ons of bij LUX, dan is het nodig dat je een nieuw account aanmaakt.
  Je kunt meerdere tickets in je online winkelwagen toevoegen, zodat je ze in één keer kunt afrekenen.
 2. Aan de kassa van LUX
  Deze tickets zijn vanaf 11 November te koop.

Voor alle programma’s zijn losse tickets te koop. Met een CJP- of studentenpas krijg je bij InScience korting.

Regulier ticket €9,50
Ticket voor een film op locatie €12,50
Ticket met een CJP- of studentenpas €7,50
Online ticket €6,00
Ticket talks €7,50
Ticket workshop €5,00

 

Online platform: hoe koop ik tickets en wat kost dit?

Tickets voor het online platform zijn vanaf 11 november te koop. Voor alle programma’s zijn losse tickets te koop. Deze tickets kosten €6,00.

Om toegang te krijgen tot het online platform moet je een account aanmaken. Informatie hierover volgt binnenkort.

Satellietedities: hoe koop ik tickets en wat kost dit?

Tickets voor de satellietedities worden verkocht door de locaties waar het programma vertoond wordt. De ticketslinks vind je per stad hier: Amsterdam, Delft, Eindhoven, Groningen, Maastricht, Rotterdam, Tilburg, Twente, Utrecht en Wageningen.

Films, zalen en het programma

Kan ik zelf een stoel kiezen?

Ja, bij het kopen van de tickets kun je zelf een stoel te kiezen. Gezien de huidige coronacrisis is het helaas niet mogelijk om naast elkaar te zitten. Tussen elke zitplek wordt 1,5 meter afstand gewaarborgd. We vragen je met klem om op de toegewezen stoel te gaan zitten.

Zijn de films Nederlands ondertiteld?

Alle films zijn Engelstalig gesproken of Engels ondertiteld. Dit is omdat wij een internationaal filmfestival zijn, en ook een internationaal publiek bedienen. Bij het desbetreffende programma staat de voertaal en of er wel of geen ondertiteling bij is.

Zijn de talks in het Nederlands?

De talks zijn in het Nederlands of in het Engels. Als een talk in het Engels is, staat dit expliciet vermeld in de beschrijving van het programma-onderdeel.

Kan ik tijdens een programma van zaal wisselen?

Nee, dat hebben wij liever niet. 1 ticket is geldig voor 1 programma, en tussendoor wisselen van zaal is niet mogelijk.

Kan ik ook met mijn rolstoel in alle filmzalen terecht?

LUX is goed toegankelijk met een rolstoel en in filmzalen is hiervoor een aantal plaatsen gereserveerd. LUX 7/Synthonzaal heeft geen rolstoelplaatsen. Omdat wij de rolstoelplaatsen in de zalen moeten inrichten is het fijn als je van tevoren telefonisch reserveert via de kassa van LUX, op het nummer 024 – 3816859. Reserveren kan vanaf woensdag 11 november.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.