InScience Film Festival

Veelgestelde vragen

Hier vind je informatie over de kaartverkoop, locaties en het programma van InScience. Staat jouw vraag er niet tussen? Mail je vraag dan naar support@insciencefestival.nl of bel met ons kantoor op: (+31)6 57 34 07 80.

InScience 2020

Wat is InScience?

InScience, International Science Film Festival Nijmegen is een van de grootste internationale filmfestivals voor de wetenschapsfilm in Europa en uniek in Nederland. Het programma bestaat uit de beste wetenschapsfilms die het afgelopen jaar wereldwijd zijn verschenen. Tijdens het festival ontmoeten internationale topwetenschappers, filmmakers en publiek elkaar om de nieuwste inzichten te delen die de wereld van morgen vormgeven. Lees hier meer over het festival.

Hoe ziet het festival er dit jaar uit?

Het online programma van InScience 2020 gaat gelukkig door. Vanaf 11 november start de kaartverkoop en zijn de meeste films op ons nieuwe online platform te bekijken. Ook de gesprekken die we in eerste instantie in de zalen gepland hadden, verplaatsen voor een groot deel naar het online platform. Dat betekent dat je op gezette tijden met deskundigen, creatieve denkers en wetenschappers in gesprek kunt gaan. Alle films en gesprekken blijven tot en met 22 november online beschikbaar.

Openingsfilm

De openingsfilm Spaceship Earth wordt op woensdag 11 november om 20:00 vertoond via een livestream op ons online platform. Let op: zorg dat je op tijd je ticket hebt gekocht en ingelogd bent. De livestream begint stipt om 20:00. De kaartverkoop start op 11 november. Heb je op 11 november geen tijd? Op zaterdag 14 november om 20:00 is Spaceship Earth nog een keer te bekijken.

Wat zijn de coronamaatregelen?

De bioscopen moeten vanaf  4 november 22:00 uur gedurende twee weken de deuren sluiten, wat betekent dat het fysieke programma van InScience 2020 niet kan doorgaan. Het programma in LUX is daarmee afgelast.

Satellietedities

Voor de satellietedities zijn we in gesprek met de partners en bezig om passende oplossingen te vinden. Als een filmvertoning afgelast is, zal de lokale bioscooop contact opnemen met de kaartkopers.

Ik heb een ticket voor een vertoning in de bioscoop, hoe krijg ik mijn geld terug?

Had jij al een ticket gekocht voor een van onze filmvertoningen in LUX? Dan krijg je zo snel mogelijk je geld teruggestort. Het geld wordt door LUX teruggestort op het rekeningnummer waarmee betaald is. We vragen je om niet zelf telefonisch of per e-mail contact op te nemen voor meer informatie; LUX neemt deze week contact op met alle kaartkopers. Mocht je naar aanleiding van de e-mail nog vragen hebben, dan kun je contact opnemen via kassa@lux-nijmegen.nl. Daarnaast krijg je vanuit InScience eenmalig een mail met daarin informatie over het online programma.

Satellietedities

Voor de satellietedities zijn we in gesprek met de partners en bezig om passende oplossingen te vinden. Als een filmvertoning afgelast is, zal de lokale bioscooop contact opnemen met de kaartkopers.

Online platform

Hoe kom ik op het online platform?

Je komt op het online platform via deze link.

Hoe maak ik een account aan?

Dat kan door op de knop ‘account aanmaken’ te klikken op de homepage van het platform. Ook kun je klikken op het ‘sign in’ knopje rechts bovenin en vervolgens ‘sign up’ selecteren. Bovendien kun je ook klikken op de titel van de film die je wilt zien in het Filmprogramma overzicht, en dan een account aanmaken. Let op: voor het aanmaken van een account dien je een geldig e-mailadres te hebben waarop je het account kunt verifiëren.

Hoe kijk ik een film?

Om een film te kijken heb je een account nodig. Zodra je een account hebt kun je op de titel van de film klikken in Filmprogramma-overzicht en dan kom je, nadat je hebt ingelogd, op de pagina van de film waar je een ticket voor kan kopen. Vanuit iedere filmpagina kun je direct navigeren naar het gehele overzicht door op de knop ‘search’ links bovenin te klikken.

Hoe koop ik tickets en wat kost dit?

Tickets voor het online platform zijn vanaf 11 november te koop. Voor alle programma’s zijn losse tickets te koop. Deze tickets kosten €6,00.

Ben je van plan meer dan 3 films te kijken? Koop dan een passpartout voor €20,00.

Het kopen van een ticket gaat via zogeheten ‘credits’. Let op, de kaartverkoop stopt op 22 november om 22:00.

Wat zijn credits?

Deze heb je nodig om een film te kijken. Je kunt een credit kopen door na inlog op je account recht bovenin op ‘credits’ naast je naam te klikken. Hier kun je credits kopen. Deze kun je na aanschaf toepassen op de film naar keuze. Wanneer je een credit koopt vanaf de betreffende film, dan is die credit alleen geldig op die film en heb je 48 uur om de film te kijken (de Spaceship Earth livestream is hierbij uitgezonderd).

Je kunt er ook voor kiezen om een passepartout te kopen. Deze kun je toepassen op het volledige Filmprogramma.

Kan ik alle films online bekijken?

Nee, niet alle films van het InScience programma van 2020 zijn online te bekijken. Het programma van InScience 2020 in de bioscoopzalen van LUX is geannuleerd. Het originele programma bekijk je hier.

Kan ik films vanuit het buitenland bekijken?

Nee, helaas zijn de films buiten Nederland ge-geoblockt. Dat betekent dat ze buiten Nederland niet te bekijken zijn.

Moet ik betalen voor de livestreams?

Nee, de livestream gesprekken zijn gratis te bekijken. De livestreams zijn ook na het uitzenden nog te bekijken t/m 22 november. Een aantal zijn wel alleen te bekijken door in te loggen, welke dit zijn kun je vinden in het livestreamoverzicht.

Voor de livestreamvertoning van Spaceship Earth moet je wel een ticket kopen.

Wat kan ik zonder account bekijken?

De meeste livestreams en online interactives.

Hoe lang kan ik films bekijken?

Van 11 november 20:00 t/m 22 november 24:00 zijn alle films en livestreams te bekijken. Let op, de kaartverkoop stopt op 22 november om 22:00.

Hoe vaak kan ik een film bekijken?

Nadat je de gekochte credit aan een film hebt toebedeeld heb je 48 uur om de film te kijken. Binnen die 48 uur kan je de film, wanneer nodig, opnieuw starten.

Kan ik de film naar mijn tv streamen via Chromecast of AppleTV?

De player op het platform heeft geen mogelijkheid om direct te streamen. Wel kun je (als je de juiste versie gebruikt) je browser met behulp van een plugin naar je Chromecast of AppleTV sturen. Vanuit daar zou je de film moeten kunnen afspelen op je TV.

Hoe kan ik stemmen op de NTR De Kennis van Nu Audience Award

Op de filmpagina waar je ook de film kijkt kun je onder het kopje Rating aangeven hoeveel sterren je de film wilt geven. Je kunt stemmen van 1 tot 5 sterren.  Je kunt t/m 20 november stemmen. Hierna zal de winnaar bekend gemaakt worden.

Programma

Zijn de films Nederlands ondertiteld?

Alle films zijn Engelstalig gesproken of Engels ondertiteld. Dit is omdat wij een internationaal filmfestival zijn, en ook een internationaal publiek bedienen. Bij het desbetreffende programma staat de voertaal en of er wel of geen ondertiteling bij is.

Zijn de talks in het Nederlands?

De talks zijn in het Nederlands of in het Engels. Als een talk in het Engels is, staat dit expliciet vermeld in de beschrijving van het programma-onderdeel.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.