InScience Film Festival

Toekomstbeelden

Stel, je hebt zorg nodig en je komt terecht op een plek waar sensoren en kunstmatige intelligentie helpen je welzijn te monitoren. Of waar de verpleging deels wordt verricht door robots. Hoe is dit? Hoe is het voor het menselijk zorgpersoneel om een robot als collega te hebben? Welke kansen zien onderzoekers in deze technische innovaties?

Deze vragen staan centraal in het nieuwe project TOEKOMSTBEELDEN van de Radboud Universiteit, zorgorganisatie Kalorama en InScience. Als een van de zestien WECOM-projecten van de Nationale Wetenschapsagenda 2023, zullen we komend jaar drie filmmakers koppelen aan ieder een eigen groep van mantelzorgers, wetenschappers, professioneel zorgmedewerkers en ouderen met een specialistische zorgvraag. Iedere groep wisselt kennis en ervaring uit en maakt uiteindelijk samen een korte film over de kansen en bedreigingen van zorginnovaties.  

De kick-off van TOEKOMSTBEELDEN vond plaats tijdens InScience 2023. We vertelden meer over onze plannen en haalden vragen op bij het publiek. Waar moeten we rekening mee houden? Wie moet zeker deelnemen aan het traject?

De call voor dit project is nu geopend. We zoeken filmmakers die samen met onderzoekers en ervaringsdeskundigen speculatieve fictie willen maken over de toekomst van technologische zorginnovaties. Ook zoeken we voor dit project onderzoekers wiens werk raakt aan technische innovaties in de zorg.

Dit programma is een samenwerking met Kalorama en de Radboud Universiteit, en wordt mede mogelijke gemaakt door de Nationale Wetenschapsagenda.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.