InScience Film Festival

Student Jury Award

InScience Student Jury, dé studenten filmjury van InScience. De film die het hoogst gewaardeerd wordt door de studentenjury ontvangt de Student Jury Award en wint een geldprijs van €500. Middels de Student Jury moedigt InScience jonge mensen aan om meer betrokken te zijn bij wetenschap en krijgen ze de kans een filmfestival van binnenuit mee te maken en hun mening over film te laten horen. Tijdens het festival kijken ze niet alleen films, maar ontmoeten ook filmmakers en andere filmprofessionals. De InScience Student Jury beoordeelt films en bepaalt welke film volgens hen de beste wetenschapsfilm van het moment is.

Aanmelden studentenjury

Wil jij onderdeel uitmaken van een groep jonge juryleden tijdens de vijfde editie van InScience, International Science Film Festival in Nijmegen?  InScience is op zoek naar vijf enthousiaste (internationale) studenten die een opleiding volgen in Gelderland (Universiteit, HBO of MBO).

Wat jij gaat doen

Samen met vier andere studenten maak jij onderdeel uit van de studentenjury. Tussen 6 en 10 november ben je vijf dagen lang betrokken bij filmvertoningen, verschillende workshops en masterclasses. Hierbij doe je meer kennis op over het bekijken en beoordelen van films, ontwikkel je communicatieve vaardigheden, ontmoet je filmregisseurs en wetenschappers en je leert meer over de filmindustrie.

Tijdens het festival kijk jij een selectie van films die dit jaar vertoond worden. In totaal zullen dat ongeveer 10 films zijn. Na iedere film schrijf je individueel een beoordeling en bespreek je deze met de andere juryleden.

Tot slot selecteren jij en de rest van jouw groep de drie beste films die volgens jullie kans maken op de award. Jullie schrijven daarvoor een volwaardig juryrapport en speeches. Tijdens de prijsuitreiking presenteren jullie de Studentenjury-Prijs aan de winnende film in een volle bioscoopzaal.

Wat InScience jou te bieden heeft

  • Een vol programma waarin je veel leert over het beoordelen van wetenschapsfilms, je mening beargumenteren en wat er komt kijken bij het maken van een wetenschapsfilm.
  • Workshops en masterclasses van verschillende specialisten uit de filmindustrie.
  • Toegang tot alle onderdelen van het festivalprogramma, inclusief catering alle dagen.
  • En tot slot: een onvergetelijke ervaring waarbij je in de gelegenheid komt om nieuwe mensen te ontmoeten zoals je mede juryleden, filmmakers, regisseurs, acteurs en wetenschappers.

Geef je op

Sta je ingeschreven bij een Universiteit, HBO of MBO opleiding in Gelderland? Hou je van wetenschap, kunst en film en ben jij beschikbaar tussen 6 en 10 november? Geef je dan nu op door een korte motivatie en CV op te sturen naar info@insciencefestival.nl.

 

Winnaars vorige edities

Voorgaande jaren werd de Student Jury Award uitgereikt aan de volgende films:

  • 2018: Inventing Tomorrow / Laura Nix
  • 2017: Dusk Chorus – Based on Fragments of Extinction / Alessandro d’Emilia & Nika Saravanja
  • 2016: How To Build a Time Machine / Jay Cheel

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.