InScience Film Festival

Student Jury Award

InScience Student Jury, dé studenten filmjury van InScience. De film die het hoogst gewaardeerd wordt door de studentenjury ontvangt de Student Jury Award en wint een geldprijs van € 500. 

Middels de Student Jury moedigt InScience jonge mensen aan om meer betrokken te zijn bij wetenschap. Zij krijgen de kans een filmfestival van binnenuit mee te maken en hun mening over film te laten horen. Tijdens het festival kijken ze niet alleen films, maar ontmoeten ook filmmakers en andere filmprofessionals. De InScience Student Jury beoordeelt films en bepaalt welke film volgens hen de beste wetenschapsfilm van het moment is.

Student Jury Award

Tijdens het festival bekijken en beoordelen vijf studenten van hogescholen en universiteiten uit heel Nederland een selectie van het filmprogramma. Daaruit kiezen zij welke filmmaker de beste wetenschapsfilm heeft gemaakt en de Student Jury Award verdient.

Geef je op

Wil jij onderdeel uitmaken van een groep jonge juryleden tijdens de achtste editie van InScience, International Science Film Festival in Nijmegen?  Hou je van wetenschap, kunst en film? Meld je dan nu aan via info@insciencefestival.nl!

Winnaars vorige edities

Voorgaande jaren werd de Student Jury Award uitgereikt aan de volgende films:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.