InScience Film Festival

Student Jury Award

InScience Student Jury is dé studenten filmjury van InScience. De film die het hoogst gewaardeerd wordt door de studentenjury ontvangt de Student Jury Award en wint een geldprijs van € 500. 

InScience moedigt jonge mensen aan om meer betrokken te zijn bij wetenschap, dit doen we onder andere door de Student Jury. De studenten die onderdeel zijn van de Student Jury krijgen de kans een filmfestival van binnenuit mee te maken en hun mening over film te laten horen. Tijdens het festival kijken ze niet alleen films, maar ontmoeten ook filmprofessionals en wetenschappers. De InScience Student Jury beoordeelt de films die ze gezien hebben en bepaalt welke film volgens hen de beste wetenschapsfilm van InScience 2023 is. De film die het hoogst gewaardeerd wordt door de studentenjury ontvangt de Student Jury Award en wint een geldprijs van € 500. 

Student Jury Award 2023

Voor de Student Jury Award van 2023 zijn wij op zoek naar enthousiaste studenten die in het jurypanel willen zitten. Tijdens het festival, dat plaatsvindt van 15 tot en met 19 maart, bekijken en beoordelen vijf studenten van hogescholen en universiteiten uit heel Nederland een selectie van het filmprogramma. Daaruit kiezen zij aan het eind van het festival welke filmmaker de beste wetenschapsfilm heeft gemaakt en de Student Jury Award verdient. De prijs wordt dan ook uitgereikt door de studenten aan de winnaar. 

Wat krijg je ervoor terug?  

Als lid van de Student Jury ben je een belangrijk onderdeel van InScience en ontmoet je verschillende professionals binnen het vakgebied zoals regisseurs, wetenschappers en acteurs. Je doet heel veel nieuwe kennis op over film en wetenschap, volgt een workshop over het beoordelen van films en doet ervaring op met presenteren. Tijdens het festivalprogramma is er catering aanwezig en je kunt buiten het vaste programma ook gratis naar andere onderdelen van het festival!

Geef je op  

Wil jij onderdeel uitmaken van een groep jonge juryleden tijdens de achtste editie van InScience, International Science Film Festival in Nijmegen? Hou je van wetenschap, kunst en film? Studeer jij aan een Nederlandse universiteit, hogeschool of mbo? En wil jij masterclasses en workshops volgen van vooraanstaande filmmakers en onderzoekers? Meld je dan aan via het formulier.  Je hebt tot 17 februari om je in te schrijven.

Student jury 2023

Winnaars vorige edities

Voorgaande jaren werd de Student Jury Award uitgereikt aan de volgende films:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.